Poliţistul implicat în uciderea lui George Floyd pus sub acuzare pentru "crimă"

Eduard Pascu |
Data publicării:

Polițistul care l-a ucis pe afro-americanul George Floyd este anchetat pentru crimă fără premeditare, iar colegii lui pentru complicitate.

Procurorul care anchetează moartea lui George Floyd la Minneapolis (nordul SUA) a modificat încadrarea faptelor în omor voluntar, inculpându-l de "crimă fără premeditare" pe poliţistul care l-a asfixiat pe afro-americanul de 46 de ani şi de complicitate pe ceilalţi trei agenţi de poliţie prezenţi, a anunţat miercuri senatoarea democrată de Minnesota, Amy Klobuchar, scrie AFP.

Familia victimei decedate la 25 mai şi-a exprimat satisfacţia pentru noua încadrare mai aspră, potrivit unui comunicat transmis de avocatul acesteia, Ben Crump. "Este un pas important pe drumul către dreptate", a comentat aceasta, transmite Agerpres.

După această crimă SUA a fost cuprinse de proteste. Unele dintre acestea au degenerat iar bandele au trecut la jafuri și distrugeri. În Los Angeles polițiștii au fost împușcați de protestatari. Acest lucru a dus la mobilizarea Gărzii Naționale pentru restabilirea ordinii. 

Citește și: Pentagonul a deplasat circa 1.600 de soldaţi în regiunea capitalei federale Washington

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel