Situația degenerează în SUA. Polițiști împușcați de protestatari

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Mai mulţi poliţişti au fost împuşcaţi în ultimele ore în SUA, pe fondul manifestaţiilor uneori violente care au avut loc pe teritoriul Statelor Unite după moartea unui afro-american survenită săptămâna trecută. Într-o altă filmare se observă cum un polițist este izbit în plin de o mașină pe care încerca să o oprească.

Un ofiţer de poliţie a fost împuşcat luni seara pe fondul manifestaţiilor desfăşurate la Las Vegas în semn de protest faţă de moartea afro-americanului George Floyd, în cursul reţinerii acestuia de către poliţie, transmite agenţia de presă AP, citată marţi de Reuters.

Potrivit Agerpres, ofiţerul a fost împuşcat în legendara Fâşie (Strip) din Las Vegas, iar un alt ofiţer a fost "implicat într-un schimb de focuri" în aceeaşi zonă, relevă AP, citând Departamentul poliţiei metropolitane din Las Vegas. Departamentul, care a refuzat solicitarea Reuters de a comenta aceste informaţii, nu a oferit detalii cu privire la atacul înarmat şi nici despre starea celor doi poliţişti.

Patru poliţişti din St.Louis au fost răniţi cu focuri de armă luni seara în cursul unor manifestaţii violente faţă de moartea lui George Floyd, la câteva ore după ce preşedintele Donald Trump a avertizat că va utiliza armata americană pentru a pune capăt violenţelor şi a reinstala ordinea. 

 

 

 

Donald Trump se confruntă cu cele mai grave dezordini civile din mandatul său, în timp ce sute de mii de americani protestează împotriva brutalităţii poliţiştilor, rasismului şi a inegalităţilor sociale. Violențele extreme au izbucnit după ce un polițist l-a ucis în timpul arestării pe George Floyd, un bărbat de culoare.

Trump a acuzat mişcarea Antifa că ar fi generat violenţele în SUA, promiţând că militanţii "radicali" de extremă-stângă vor fi plasaţi pe lista entităţilor teroriste, precum grupările Statul Islamic şi Al Qaida. În prezent Trump caută soluții legale pentru a declara Antifa mișcare teroristă.

 

Într-o altă filmare se vede cum un polițist este izbit în plin de o mașină pe care încerca să o oprească. Vă avertizăm, imaginile sunt șocante!

 

CITEȘTE ȘI: Zaharova spune că teoria implicării Rusiei în protestele din SUA e 'manipulare murdară'

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel