Turcia acuză Poliția elenă că ar fi deschis focul asupra migranților

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Poliția elenă și unitățile de frontieră au deschis, miercuri, focul asupra migranților care încearcau să intre în Grecia din nord-vestul Turciei, ucigând unul și rănind alți cinci, potrivit oficialilor turci, transmite agenția Anadolu. Cel puțin acest lucru este susținut de autoritățile de la Ankara.

"Poliția greacă și unitățile de frontieră au deschis foc asupra migranților care încercau să forțeze trecerea frontierei la Kastanies folosind grenade de panică, grenade fumigene și cu gaz lacrimogen, precum și gloanțe de cauciuc și din metal", a anunțat biroul guvernatorului provinciei de frontieră Edirne din Turcia.

Șase bărbați au fost răniți de gloanțe metalice, inclusiv trei în picioare, unul în zona inghinală, unul în piept și unul în cap, a mai transmis guvernatorul din Edirne.

Cel rănit în zona pieptului a fost dus de către ambulanță la Spitalul Universității de Medicină Trakya, dar a murit în timp ce medicii încercau să-l salveze, a adăugat acesta.

Grecia a negat în repetate rânduri că deschide focul asupra migranţilor. De asemenea, Atena a respins acuzaţiile Ankarei că forţele sale au ucis migranţi în ultimele zile, numindu-le "fake news".

CITEȘTE ȘI: Grecia: Forțele Turciei trag cu gaze lacrimogene pentru a-i ajuta pe migranți să treacă frontiera. Ankara răspunde Atenei (VIDEO)

 

Turcia a deschis ”robinetul” către Europa

 

Săptămâna trecută, oficialii turci au anunțat că nu vor mai încerca să oprească migranții să ajungă în Europa. De atunci, mii de migranți s-au îndreptat spre Edirne, de-a lungul granițelor cu Grecia și Bulgaria, pentru a intra în Europa. Decizia a fost luată după ce 34 de soldați turci au fost uciși de forțele regimului Assad în Idlib, nord-vestul Siriei săptămâna trecută.

Soldații turci se aflau acolo pentru protejarea populației civile în conformitate cu un acord încheiat în 2018 cu Rusia în cadrul căruia actele de agresiune sunt interzise în regiune.

Turcia, care găzduiește deja aproximativ 3,7 milioane de migranți sirieni, mai mult decât orice țară din lume, spune că nu poate absorbi un alt val de refugiați.

Ankara s-a plâns în repetate rânduri că Europa nu a reușit să-și respecte promisiunile în cadrul acordului de refugiați UE-Turcia din 2016 pentru a ajuta migranții și pentru a stopa noi valuri de migranți.

Vezi și: Migranții acuză armata turcă că îi forțează să treacă frontiera în Grecia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel