Pokerul, o pasiune comună printre foștii președinți americani

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: canva.com
Sursa foto: canva.com

Pokerul a fost dintotdeauna un joc al oamenilor, indiferent de categoria socială din care fac parte. Întrucât poate fi practicat pe orice miză, pokerul a fost jucat în istorie atât de oameni simpli, cât și de celebrități, de la actori, sportivi și chiar și foști președinți ai SUA.

Încă de când a fost inventat, pokerul a fost jocul care adună la un loc oameni din categorii sociale diferite. În lungile călătorii pe vapor din secolul al XIX-lea, oamenii jucau poker pentru a face timpul să treacă mai repede. În saloanele de poker, la fel, se adunau oameni din categorii diferite.

Situația a continuat și în secolul următor și este la fel și în zilele noastre, întrucât jocul este accesibil oricui datorită online poker, acolo unde utilizatorii pot juca turnee freeroll sau cu mize reale pornind de la doar câțiva cenți. Pokerul a fost și este un joc extrem de popular în întreaga lume, astfel că mai mulți președinți ai SUA au avut acest joc printre pasiuni în trecut.

George Washington participa la jocuri private

Youtube video image

George Washington a fost primul președinte din istoria SUA, între 1789 și 1797. Înainte să fie președinte, el a fost ofițer în timpul Revoluției Americane. Aici a organizat jocuri private de poker într-un cort, iar la acestea luau parte mai mulți soldați. El a fost și criticat pentru acest lucru, însă considera că este o activitate care îl destinde. Din informațiile existente, George Washington avea o abordare disciplinată, dar avea și momente în care era agresiv. Este știut faptul că pokerul era o activitate adesea întâlnită în timpul Revoluției Americane, drept dovadă stând mai multe jurnale din acea perioadă.

Theodore Roosevelt a descoperit pokerul în saloanele private din New York

Theodore Roosevelt a fost al 26-lea președinte al SUA și a avut un mandat de opt ani, între 1901 și 1909. Este cel mai tânăr președinte din istoria SUA, la 42 de ani. El a rămas în istorie pentru că a militat pentru drepturi egale pentru toți cetățenii. Era și un om activ în afara funcției de președinte. Iubea sportul, înota și făcea drumeții. Jocul de poker l-a descoperit în saloanele din New York, unde se țineau adesea jocuri private. Și despre el se spune că era un jucător echilibrat, care nu prea risca.

Franklin D. Roosevelt, recunoscut pentru calitățile de la masa de poker

Al 32-lea președinte din istoria SUA, Franklin D. Roosevelt s-a remarcat ca un jucător bun de Stud poker. Ba chiar se spune că a jucat numeroase partide și la Casa Albă. Obișnuia să joace poker de câteva ori pe săptămână. El s-a aflat în funcție între 1933 și 1945 și a avut un total de trei mandate. A rămas în istorie pentru măsurile luate pentru a combate criza din SUA. De asemenea, armata SUA s-a extins considerabil în mandatul său: de la 189 de mii de soldați în 1939 până la 1.4 milioane la mijlocul lui 1941.

Richard Nixon, un jucător cu calități excepționale

Despre al 37-lea președinte din istoria SUA se spune că avea abilități atât de bune la poker încât ar fi putut să participe la orice turneu din zilele noastre. Juca partide de Stud poker și se spune că a câștigat la un moment dat 8.000 de dolari. "Dacă nu-ți asumi riscuri, nu vei suferi nicio înfrângere, dar dacă nu-ți asumi riscuri nici nu vei avea vreo victorie", este deviza pe care o avea la masa de poker. Richard Nixon a avut un singur mandat ca președinte al SUA, între 1969 și 1974. În mandatul său s-a încheiat implicarea americană în luptele din Vietnam, iar vizita efectuată în China în 1972 a dus la relații mai bune cu această țară.

Barack Obama a învățat poker de la colegi

Barack Obama a învățat regulile jocului de poker în prima parte a vieții și obișnuia să joace alături de colegi și bunicul său. Pasiunea pentru poker a dus-o mai departe, iar Texas Hold'em și Stud sunt principalele versiuni pe care le prefera. Obișnuia ca la finalul anilor '70 să fie prezent la jocurile organizate de senatorul Terry Links în Illinois. Mizele erau mici, se făceau multe glume, discuțiile erau relaxante și politica era ignorată. Cei care l-au văzut jucând au spus că are un stil strict și precaut.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel