Planul de înzestrare 2019-2028, aprobat de CSAT. Ce achiziții va face Armata

Tudor Curtifan / 19 dec 2018 / 13:56
armata romana
armata romana

Președintele Klaus Iohannis a anunțat în urmă cu puțin timp că CSAT a a aprobat proiectul de buget pentru domeniul securităţii naţionale şi Planul de înzestrare al Armatei 2019 - 2028.

"Am analizat şi aprobat o serie de măsuri importante care privesc apărarea ţării şi securitatea naţională. Prima chestiune este aprobarea Planului de înzestrare a Armatei pentru perioada 2019 -2028. (...) Obiectivul fundamental constă în dotarea structurii de forţă cu tehnică şi echipamente militare performante, compatibile cu echipamentele NATO", a declarat şeful statului.

În ceea ce privește Planul de Înzestrare pentru 2019-2028, președintele Iohannis a făcut referire și la programele de înzestrare care vor asigura interesele de securitate ale statului român.

Astfel, președintele a declarat că programele de înzestrare aprobate de CSAT vor viza „transportoare blindate pentru trupe, autoturisme de teren blindate și neblindate de tip ușor, avionul multirol al Forțelor Aeriene, sitemul de rachete sol-aer cu bătaie mare, vânătorul de mine, corveta multifunțională, elicopterele de transport personal și cele echipate cu sisteme de salvare și evacuare medicală”.

Preşedintele a mai adăugat că, în cadrul şedinţei CSAT, a fost aprobat conceptul de constituire pe teritoriul ţării noastre a Comandamentului corpului multinaţional de sud-est. 

"În final, am luat în discuţie propunerile de buget prezentate de ministrul Finanţelor, propunerile de buget pentru instituţiile din domeniul securităţii naţionale, proiect care a fost avizat favorabil de CSAT", a mai precizat Iohannis. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy