Piloții de pe portavionul USS Theodore Roosevelt au încheiat recalificările pentru operațiunile de zbor

Eduard Pascu / 04 iun 2020 / 11:48
Credit foto: US Navy
Credit foto: US Navy

Piloții care se află la bordul portavionului USS Theodore Roosevelt au încheiat recalificările pentru a putea efectua misiuni de la bordul navei, se arată într-un comunicat al US Navy.

Recalificările pentru zborurile de pe portavion reprezintă antrenamentele practicate pentru perfecționarea aterizărilor pe navă în timpul deplasării pe mare, se arată în comunicatul US Navy. Deși poate părea simplă, aceasta reprezintă o îngemănare între echipajul navei și piloți, mai ales că acțiunile au loc atât ziua cât și noaptea, indiferent de condițiile meteorologice. 

USS Theodore Roosevelt se află într-o desfășurare programată în zona de operațiuni a Flotei a 7-a a SUA pentru a asigura securitatea maritimă în zona Indo-Pacific. Finalizarea calificării pentru piloți a fost ultima etapă pentru ca USS Theodore Roosevelt să fie declarat gata de luptă. Înainte de finalizarea calificărilor pentru portavion piloții s-au antrenat la Baza Aeriană Andersen. 

USS Theodore Roosevelt este al patrulea portavion din clasa Nimitz, cu un echipaj de aproape 5.000 de marinari. Nava a plecat pe 17 ianuarie din San Diego pentru o desfășurare programată în Indo-Pacific.

Portavionul USS Theodore Roosevelt a fost afectat de pandemia cu COVID-19 iar echipajul a fost debarcat pe Insula Guam. 

Citește și: US Navy a executat alături de Singapore Navy un exercițiu în Marea Chinei de Sud

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy