Pierdere importantă pentru aparatul de securitate al lui Putin: Ofițerul responsabil cu transmisiunile cifrate a fugit din Rusia

Ofițer în cadrul Serviciului Federal de Protecție al Rusiei (FSO), Gleb Karakulov, care era responsabil cu transmisiunile cifrate ale comunicațiilor președintelui și îl însoțise pe Vladimir Putin în peste 180 de călătorii de-a lungul a 13 ani. În câteva ore de înregistrare, el a dat detalii despre șeful de la Kremlin.

Potrivit lui Karakulov, a cărui identitate AP a verificat -o din trei surse, președintele rus nu folosește un telefon mobil sau o conexiune la internet. Potrivit lui Karakulov, Putin este informat privind evenimentele interne și din lume exclusiv de cei mai apropiați colaboratori.

Potrivit fostului membru al echipei de securitate a președintelui rus, în ultimii ani, Putin s-a izolat treptat chiar și de colaboratorii săi. Pandemia de Covid, despre care se spune că l-a speriat pe Putin, dar invazia Ucrainei au contribuit la acest lucru.

Karakulov, care era responsabil pentru comunicațiile securizate ale președintelui rus, a discutat cu echipa ”Centrului de Presă”, o organizație de investigații fondată de mai vechiul dușman al lui Putin, fostul oligarh rus Mikhail Hodorkovski.

 

Izolat, dar cu o stare de sănătate fizică bună 

 

„El a trăit în izolare informațională în ultimii ani. S-a rupt de lume cu diverse bariere: o carantină, un vid de informații. El percepe realitatea într-un mod distorsionat”, a spus Karakulov.

Cu toate acestea, fostul ofițer respinge zvonurile mereu prezente conform cărora Putin, în vârstă de 70 de ani, suferă de o boală gravă nespecificată. Potrivit lui Karakulov, liderul de la Kremlin se bucură de o sănătate bună pentru vârsta lui.

Cu toate acestea, se teme pentru viața lui din ce în ce mai mult. El încearcă să nu circule cu trenul și preferă un tren blindat, care arată ca un tren obișnuit din exterior, a mărturisit Karakulov.

Ofițerul FSO a confirmat, de asemenea, unele speculații și afirmații anterioare despre viața personală și bunurile lui Putin. Un coleg i-a confirmat lui Karakulov că Putin are un palat opulent la Marea Neagră, care a fost menționat în ancheta monitorizată a echipei criticului întemnițat de la Kremlin Alexei Navalnîi.

El a mai confirmat că Putin are birouri identice în mai multe reședințe. Se spune că Karakulov l-a văzut pe Putin vorbind dintr-un birou din Soci, în timp ce, potrivit televiziunii ruse, ar fi trebuit să țină întâlniri la o reședință din afara Moscovei.

Căpitanul Karakulov a decis să dezerteze pe 14 octombrie anul trecut. El a profitat de negocierile oficiale din Astana din Kazahstan, unde soția și fiica sa ar putea călători și ele independent de el. Din a fugit în Turcia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel