Petrolierul american Laramie a părăsit Marea Neagră. Nava a traversat Strâmtorile Bosfor și Dardanele

Ionel Copcea / 08 feb 2021 / 17:35

Surse locale turcești au informat pe Twitter că, pe 08.02.2021, petrolierul american Laramie a traversat Strâmtorile Bosfor și Dardanele și a ieșit din Marea Neagră.

USNS Laramie s-a aflat în acvatoriul Mării Negre începând din 24.01.2021. La acea dată, reprezentanții Flotei a 6-a din cadrul Forțelor Navale ale SUA au anunțat că petrolierul va participa la operațiuni maritime de rutină.

Acesta urma să se alăture distrugătorului USS Donald Cook, pentru a opera împreună în sprijinul aliaților și partenerilor din regiune.

Ieșirea petrolierului din Marea Neagră a fost confirmată și de Flota a 6-a americană. Într-un mesaj postat pe Twitter, se arată că USNS Laramie a început tranzitul spre sud către Marea Mediterană, după ce a finalizat o misiune de patrulare în Marea Neagră, pentru a oferi sprijin distrugătoarelor USS Porter și USS Donald Cook. În timpul prezenței în Marea Neagră, petrolierul american a efectuat și o serie de exerciții de creștere a interoperabilității cu nave din cadrul Forțelor Navale ale României și Ucrainei.

Probabil, în zilele următoare vor ieși din Marea Neagră și cele două distrugătoare americane prezente în regiune din 23 și 28 ianuarie.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy