Peste 60 de morţi într-un nou masacru în Sudan

Eduard Pascu |
Data publicării:

Peste 60 de persoane au fost ucise şi 60 rănite într-un nou masacru comis de bărbaţi înarmaţi într-o localitate din statul Darfur de Vest (vestul Sudanului), a anunţat duminică ONU, citată de France Presse.

"Acesta este cel mai recent dintr-o serie de incidente care s-au derulat săptămâna trecută în care sate, case, pieţe şi magazine au fost incendiate" în acest stat, a precizat Oficiul pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) din Khartoum într-un comunicat.

Potrivit ONU, aproximativ 500 de bărbaţi înarmaţi au atacat sâmbătă localitatea Masteri, situată la 48 km de capitala provincială El Geneina, ucigând peste 60 de persoane, majoritatea din comunitatea Masalit, şi rănind alte 60. Mai multe case din nordul, sudul şi estul localității au fost jefuite şi incendiate, precum şi jumătate din piaţa locală, transmite Agerpres.

Aceste masacre au vizat agricultori din triburi africane care se află în conflict cu triburile arabe nomade care vor să ocupe terenurile arabile.

Citește și: Soldaţii nigerieni au salvat sute de persoane ţinute captive de organizaţia teroristă islamistă Boko Haram

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel