Soldaţii nigerieni au salvat sute de persoane ţinute captive de organizaţia teroristă islamistă Boko Haram

Eduard Pascu |
Data publicării:

Soldaţi nigerieni au salvat 241 de persoane ţinute captive de organizaţia teroristă islamistă Boko Haram, a anunţat armata, informează vineri dpa.

Printre cei eliberaţi sunt 136 de copii şi 105 femei, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei John Enenche într-un comunicat difuzat joi seară. Captivii au fost salvaţi în timpul unei operaţiuni antiteroriste în satul Mudu din nord-estul statului Borno pe 24 mai, potrivit lui Enenche.

Doisprezece militanţi au fost ucişi în timpul operaţiunii, a precizat purtătorul de cuvânt. "Persoanele salvate au fost evacuate în siguranţă din sat şi sunt în prezent sub observaţie medicală, în timp ce satul a fost curăţat de terorişti", a mai spus Enenche, transmite Agerpres.

Boko Haram reprezintă o ameninţare constantă pentru comunităţile din nord-estul Nigeriei şi a lansat de asemenea ofensive în Ciadul vecin, Niger şi Camerun. Gruparea, al cărei scop este de a pune în aplicare o interpretare strictă a legii islamice, cunoscută ca sharia, răpeşte adesea fete şi femei pentru a le ţine ca sclave sexuale sau a le forţa să se căsătorească cu combatanţii săi.

Citește și: Zeci de morți într-un atac în nord-vestul Nigeriei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel