Pescador turcesc, oprit cu focuri de avertisment în zona exclusivă a României

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au oprit, duminică, cu focuri de avertisment, în zona economică exclusivă a României, un pescador sub pavilion Turcia, care desfăşura activităţi ilegale de pescuit, a anunţat luni instituţia într-un comunicat de presă.

Pescadorul se afla la o distanţă de aproximativ 48 mile marine de localitatea tulceană Sfântu Gheorghe, iar pentru oprirea acestuia au fost nevoie de mai multe somaţii legale.



"Poliţiştii de frontieră de pe nava Gărzii de Coastă au efectuat somaţiile legale pentru oprirea ambarcaţiunii folosind mijloace radio, semnale optico-vizuale şi acustice. Având în vedere că pescadorul vizat nu a răspuns somaţiilor, poliţiştii de frontieră au întreprins gradual demersuri specifice, constând în executarea de foc de avertisment prin utilizarea armamentului de la bordul navei. Menţionăm, că pe timpul acţiunii nu a fost rănită nicio persoană şi nu au rezultat pagube materiale", precizează sursa citată, potrivit Agerpres.

Ulterior, pescadorul cu pavilion turcesc a părăsit zona economică exclusivă a României, iar poliţiştii de frontieră au informat Garda de Coastă din Turcia în vederea dispunerii măsurilor legale faţă de pescadorul turcesc.

"De asemenea, poliţiştii de frontieră au desfăşurat activităţi de recuperare a plaselor de pescuit, până în prezent fiind recuperate din mare un număr de 47 de plase de pescuit în lungime de aproximativ 50 metri fiecare, acţiunea urmând a fi continuată împreună cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură", se mai arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit şi pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel