Pentru 2024, Ucraina are planuri de intensificare a operațiunilor de recunoaștere și sabotaj pe teritoriul controlat de Rusia

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Șeful Serviciului ucrainean de Securitate (SBU), Vasil Maliuk, a anunțat că Ucraina are planuri de intensificare a operațiunilor de recunoaștere și sabotaj pe teritoriul controlat de Rusia în 2024, subliniind totodată nevoia crucială de a le face ruşilor cât mai multe surprize neplăcute.

,,Nu putem dezvălui în detaliu planurile noastre. Ele trebuie să rămână șocante pentru adversar. Pregătim surprize", a declarat Maliuk, adăugând că  forţele ruse de ocupaţie trebuie să înțeleagă că se ascunde va fi inutil și că agenţii SBU îi vor căuta peste tot.

Deși a oferit doar câteva indicii despre cum vor fi desfăşurate aceste operațiuni, Maliuk a sugerat că obiectele de sprijin tehnico-material și instalațiile militare de pe teritoriul ucrainean ocupat se număra printre punctele strategice ruseşti vizate de viitoarele acţiuni de sabotaj.

În plus, loviturile s-ar extinde dincolo de granițe, Maliuk declarând: "Bumbacul'' (n.r. exploziile) va continua să ardă", indicând natura imprevizibilă a acțiunilor SBU.

Exploziile din Rusia sau din teritoriile controlate de ruși aflate mult în spatele liniilor de front sunt denumite popular în Ucraina "bavovna", sau "bumbac" în limba engleză.

Într-un an în care acțiunile militare de pe linia frontului au stagnat în esență, operaţiunile desfăşurate de SBU nu numai că ridică moralul Ucrainei, ci și îngreunează unele acţiuni militare ale Rusiei.

,,SBU efectuează atacuri precise. Îl străpungem pe inamic chiar în inimă cu un ac. Fiecare dintre operațiunile noastre speciale are un scop specific și dă rezultate", a declarat Maliuk.

Unul dintre domeniile de interes în 2024 va fi Crimeea și Marea Neagră, a spus el - valorificând dronele maritime kamikaze Sea Baby pentru a îndepărta şi mai mult Flota rusă din Marea Neagră de porturile din Peninsula Crimeea.

,,Lucrăm pe obiective militare folosite de inamic pentru a-și îndeplini sarcinile militare. Acționăm în deplină conformitate cu dreptul internațional", a declarat Maliuk, subliniind planificarea și selectarea atentă a țintelor în timpul operațiunilor speciale ale SBU.

Maliuk a încheiat reafirmând angajamentul SBU de a recupera teritoriile ucrainene aflate sub ocupaţie rusă: "Acesta este pământul nostru și vom folosi toate metodele posibile pentru a-l elibera de ocupanți", a preciza acesta.

Agențiile de informații ucrainene, SBU și GUR, se pare că se află în spatele unei campanii tot mai ample de sabotaje și asasinate în interiorul Rusiei.

Pe parcursul anului 2023, Ucraina a fost implicată în acte de sabotaj în Rusia pentru a contracara acţiunile forţelor ruse de ocupaţie. Există suspiciuni că Ucraina desfășoară o campanie de sabotaj în interiorul Rusiei, cu intenția de a pedepsi Moscova pentru invazia sa în Ucraina.

Ucraina desfășoară o campanie de sabotaj nu foarte secretă în Rusia de cel puțin 18 luni, vizând diverse baze militare şi elemente de infrastructură critică, în special pe cele aflate în orașele de frontieră.

Pentagonul a recunoscut posibilitatea ca Ucraina să desfășoare o campanie de sabotaj în interiorul Rusiei, vizând slăbirea lanțurilor de aprovizionare ale armatei ruse. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel