Pentagonul: Peste 11.000 de soldați ai Forțelor Armate Ucrainene sunt în curs de pregătire în 26 de țări

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele occidentale care oferă sprijin Ucrainei în domeniul apărării, organizează în aceste luni și activități de instruire militară generală pentru soldaţii Forțelor Armate Ucrainene. În special, Statele Unite au oferit Ucrainei peste 32,5 miliarde de dolari în asistență de securitate de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei. Acest lucru a fost anunțat de purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Pat Ryder. Această sumă include costul echipamentelor militare și al munițiilor transferate, precum și al instruirii militarilor ucraineni.

,,De la invazia neprovocată a Rusiei în Ucraina în 2022, Comandamentul European al SUA, Armata SUA din Europa și Africa și Grupul de asistență pentru securitate în Ucraina au instruit peste 7.000 de militari ai Forțelor Armate Ucrainene", a declarat Pat Ryder.

Încă din decembrie anul trecut, Departamentul american al Apărării a anunțat că va efectua o pregătire militară generală pentru trupele ucrainene, care va începe la începutul anului 2023 în poligoanele de antrenament ale SUA din Germania. Instruirea este în curs de desfășurare, iar unele dintre etapele programelor de instruire sunt deja finalizate.

"La sfârșitul acestei luni, peste 4.000 de soldați ucraineni din două brigăzi - una echipată cu vehicule de luptă de infanterie M2 Bradley și cealaltă cu transportoare blindate de trupe Stryker - își vor încheia pregătirea militară generală și se vor întoarce în Ucraina", a declarat Ryder.

De asemenea, el a precizat că unii soldați vor rămâne în străinătate și vor urma o pregătire suplimentară pe poligoanele de antrenament de la Grafenwoehr și Hohenfels. Este vorba despre două batalioane de infanterie motorizată, care numără aproximativ 1.200 de soldați ai Forțelor Armate Ucrainene.

În prezent, potrivit lui Pat Ryder, peste 11.000 de soldați ucraineni se află în pregătire în 26 de țări diferite.

,,Este în curs de desfășurare instruirea operatorilor și a personalului tehnic pentru echipamentele militare transferate deja. Peste 3.000 de militari ucraineni au fost deja instruiți în cadrul a 40 de programe de pregătire diferite pentru mai mult de 20 de sisteme începând cu aprilie 2022", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

De asemenea, militarii ucraineni, care au fost instruiți pe sisteme de apărare antiaeriană Patriot în Statele Unite, s-au întors în Europa, unde vor fi supuși unor antrenamente suplimentare cu sisteme Patriot furnizate de Statele Unite, Germania și Olanda.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel