Pentagonul lansează o strategie de combatere a armelor de distrugere în masă

Numărul de focoase nucleare / SIPRI
Numărul de focoase nucleare / SIPRI

Departamentul Apărării al SUA a publicat un document care încorporează abordări critice pentru combaterea armelor de distrugere în masă (ADM).

Raportul strategic evidențiază amenințările cunoscute cu ADM și oferă soluții „personalizate” pentru a le contracara.

Conform planului, SUA se va concentra pe priorități specifice pentru a garanta securitatea în fața unor astfel de atacuri, pentru a descuraja folosirea ADM împotriva SUA și a partenerilor săi, pentru a spori capacitatea de a gestiona amenințările chimice, biologice, radiologice și nucleare (CBRN), precum și pentru prevenirea noilor amenințări cu arme de distrugere în masă.

Ca răspuns la creșterea riscurilor utilizării armelor de distrugere în masă la nivel global, noua strategie include recomandări de planificare pentru situații neprevăzute, cadre, campanii și cerințe de apărare CBRN.

Se așteaptă ca acești pași să îngreuneze acțiunile adversarilor în ceea ce privește achiziționarea, dezvoltarea capacităților și extinderea capacităților legate de armele de distrugere în masă.

Soluțiile corespunzătoare vor aborda, de asemenea, răspunsul la ritmul ridicat de înarmare a unor actori precum China, Rusia, Iran, Coreea de Nord și organizații extremiste violente.

 

Amenințări „reale, urgente”

 

Secretarul american al apărării, Llyod Austin, a explicat în prefața lucrării că planurile vor integra, completa și îmbunătăți îndrumările aferente stipulate în alte linii directoare care promovează securitatea națională a SUA, inclusiv Revizuirea apărării împotriva rachetelor, Revizuirea Posturii Nucleare și Revizuirea Posturii Biodefense.

„Riscurile la adresa Pentagonului sunt reale și urgente. Abordarea acestora necesită ca Departamentul Apărării să țină seama de ADM pe tot spectrul conflictului și în comun cu aliații și partenerii noștri”, a declarat Austin .

„Această strategie permite Pentagonului să se confrunte cu provocările complexe și solicitante prezentate de ADM.”

„Sunt încrezător că Pentagonul are ingeniozitatea și determinarea necesare pentru a depăși amenințările actuale și viitoare.”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel