Pentagonul a aprobat vânzarea puștii M16A4 clienților străini

Eduard Pascu |
Data publicării:

FN America, subsidiară a firmei belgiene FN Herstal și Colt's Manufacturing au fost selectate de Pentagon pentru producția de puști M16A4 în vederea vânzării către clienți externi, transmite Defense Blog.

Departamentul Apărării al SUA a transmis că ambele companii vor concura pentru fiecare comandă a contractului în valoare totală de 383,3 milioane de dolari pentru a furniza puști M16A4 pentru Afganistan, Grenada, Irak, Liban și Nepal. Contractul are dată de finalizare aprilie 2025.

Pușca M16A4 este la a patra generație a legendarului sistem de arme din seria M16 și este standardul mondial prin care sunt judecate toate celelalte arme din această clasă.

Pușca folosește cartușe standard NATO de 5.56x45mm (.223). Poate fi folosită atât în sistem foc cu foc cât și la foc automat sau semiautomat în rafală de câte trei cartușe.

O caracteristică interesantă a acestei arme este că țeava este pe aceeași axă cu patul, iar acest lucru reduce reculul deoarece forța acestuia este îndreptată înapoi și nu în sus.

Inițial, sistemul de arme M16A4 a fost dezvoltat la solicitarea US Marine Corps pentru a îmbunătăți M16A1 care a intrat în producție la scară largă din 1987.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel