Pentagonul a anunțat un contract de cumpărare a rachetelor Javelin

Eduard Pascu |
Data publicării:

Lockheed Martin a primit din partea Departamentului Apărării din SUA un contract de 185,6 milioane de dolari pentru producția de rachete Javelin, transmite defenceblog.

Contractul a fost anunțat joi de către Departamentul Apărării și prevede pe lângă rachetele Javelin, modernizarea celor existente deja, trepieduri, sisteme de lansare de pe vehicule și electronice.

Lucrările vor fi efectuate în Tucson, Arizona, cu o dată estimată de finalizare la 31 august 2023.

Javelin, transportabil de un singur om, este cel mai versatil și letal sistem de arme anti-tanc cu muniție ghidată din lume. Este realizat de Javelin Joint Venture, un parteneriat între Raytheon Company și Lockheed Martin.

Javelin oferă US Army, US Marine Corps și numeroșilor clienți internaționali o rachetă puternică cu rază medie de acțiune. Este ușor de utilizat și oferă o conștientizare situațională sporită și o letalitate demonstrată împotriva unei game largi de ținte, precum vehicule blindate, buncăre și peșteri.

Folosind un profil de atac de vârf arcuit, Javelin urcă deasupra țintei pentru o vizibilitate îmbunătățită și apoi lovește acolo unde armura este cea mai slabă. Pentru a trage, trăgătorul plasează un cursor peste ținta selectată. Unitatea de lansare a comenzii Javelin trimite apoi un semnal de blocare pe țintă către rachetă. Prin designul său de lansare, Javelin poate fi tras în siguranță și din interiorul clădirilor sau al buncărelor.

Vezi și: US Army a lansat o rachetă Javelin de pe un UGV

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel