Pentagon, buget imens pentru programele de informații clasificate

S.I. Catalin |
Data publicării:
Pentagon
Pentagon

Bugetul total pentru programul de spionaj militar pentru anul fiscal 2018, inclusiv bugetul de bază şi operaţiunile ocazionale de peste mări a fost de 22,1 miliarde dolari. Este mai mult decât cele 20.7 miliarde de dolari pe care Pentagonul le-a solicitat pentru anul fiscal 2018 și cele 21,2 miliarde de dolari solicitate pentru anul fiscal 2019.

Potrivit unui raport al Serviciului de Cercetare al Congresului (CRS), fondurile pentru Programul de Spionaj Militar acoperă  ,,activități de informare în domeniul apărării menite să susțină prioritățile operaționale și tactice de nivel înalt în sprijinul operațiunilor de apărare".

Printre alte utilizări, acești bani pot fi cheltuiți şi pentru a facilita diseminarea informațiilor referitoare la o țară străină, grup politic și activități sub acoperire sau clandestine împotriva grupurilor politice sau militare sau a persoanelor fizice.

CRS a enumerat, de asemenea, că finanțarea MIP va merge la Comandamentul Special al Operațiunilor din SUA, pe măsură ce urmărește eforturile actuale de achiziție a echipamentelor pentru aeronavele, atât cu echipaj, cât și fără pilot, dar şi echipamente de stocare a datelor.

Fondurile pentru Programul de Spionaj Militar au început să scadă puternic începând cu anul 2010, an în care a atins şi un maxim de 27 de miliarde de dolari. În anul fiscal 2015, fondurile pentru Programul de Spionaj Miliar, ating cel mai scăzut nivel, şi anume16,6 miliarde de dolari, potrivit cifrelor oferite de statisticile grupului de analiză Avascent.
Cheltuielile Fiscal din 2018 de 22,1 miliarde de dolari pentru Programul de Spionaj Militar, reprezintă cea mai mare sumă de bani acordată din PIB-ul ţarii începând cu anul fiscal 2012.

Această finanțare este separată de National Intelligence Program, sau de PNI, care finanțează atât programele de spionaj în domeniul apărării, cât și programelor nondefense. În anul fiscal 2018, PNI a primit de la bugetul Statelor Unite, 57,7 miliarde de dolari. Potrivit cifrelor CRS, acesta este cea mai mare sumă de bani pe care acest program a primit-o vreodată. Înainte de 2018, cea mai mare sumă de bani alocată pentru PNI, a fost de 54,6 miliarde de dolari pentru anul fiscal 2011.

Acum, Guvernul Statelor Unite a solicitat 59,9 miliarde de dolari pentru National Intelligence Program , pentru anul fiscal 2019.

În ceea ce privește domeniul apărării, PNI includ şi programele: National Geospatial-Intelligence Program care aparţine de Agenția Națională pentru Informații Geospațiale (NGA); the National Reconnaissance Program care aparţine de Biroul Național de Recunoaștere (NRO) şi the Defense Intelligence Agency’s General Defense Intelligence Program care aparţine de Defense Intelligence Agency (DIA)- un serviciu de informații externe al guvernului federal al Statelor Unite, specializat în apărare și de informații militare .

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel