Pe fondul tensiunilor cu Ucraina, Rusia va desfășura ample exerciții aero-navale în Marea Neagră

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 13.04.2021, că echipaje ale Aviației Operativ-Tactice din cadrul armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană au efectuat relocarea aeronavelor pe aerodromuri operative, în vederea îndeplinirii de misiuni comune cu Aviația navală a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), în cadrul verificării de control asupra perioadei de instrucție de iarnă.

Pe timpul unor exerciții tactice de zbor planificate, personalul navigant al avioanelor de vânătoare și de bombardament de tip Su-27SM, Su-30SM, Su-24M și Su-34 va executa lansări de rachete și bombardamente asupra unor ținte navale. Echipajele își vor verifica astfel deprinderile privind executarea zborurilor în condiții meteo dificile, precum și a zborurilor la altitudini extrem de mici, deasupra suprafeței de apă”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Interfax.

În același timp, piloții din cele două structuri vor îndeplini și misiuni de escortare a grupărilor navale de atac, în compunerea sistemelor de cercetare și asalt, pe parcursul asigurării securității în acvatoriul Mării Negre.

La verificarea de control a Trupelor Regiunii Militare Sud asupra perioadei de instrucție de iarnă participă toate marile unități operative ale regiunii, inclusiv FRMN și Flotila din Marea Caspică. Comisii ale eșaloanelor superioare ale organelor de conducere militară vor verifica modul de completare și asigurare a trupelor, precum și capacitățile acestora de a îndeplini normativele stabilite pentru pregătirea de luptă și operativă. Verificarea vizează creșterea nivelului de pregătire a trupelor și forțelor Regiunii Militare Sud, perfecționarea formelor și metodelor de executare a exercițiilor și antrenamentelor, luând în considerare evoluția situației din zona de responsabilitate.

Comentariul autorului: Activitățile de pregătire pentru luptă desfășurate în Marea Neagră pot fi interpretate ca “un mesaj de întâmpinare” pentru distrugătoarele americane Donald Cook și Roosevelt, așteptate să intre în acest acvatoriu în perioada 14-15 aprilie.

În acest fel, partea rusă intenționează să-și afișeze forța disponibilă în această regiune, pentru a descuraja orice fel de acțiuni ostile.

Probabil, cele două nave americane vor fi preluate în forță, fiind monitorizate încă de la traversarea Strâmtorii Bosfor și intrarea în acvatoriul Mării Negre. Acestea vor fi utilizate în calitate de ținte reale pentru exersarea unor atacuri aero-navale cu forțele și mijloacele participante la exerciții.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel