Pas major al Berlinului: Olaf Scolz anunță că va aloca 2% din PIB pentru Armată pentru a crește cheltuielile militare

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Leopard 2A8. Photo source: SIDOM MBT @YouTube
Leopard 2A8. Photo source: SIDOM MBT @YouTube

Cancelarul german a asigurat companiile din apărare că pot conta pe sprijinul său.

Cancelarul german Olaf Scholz a spus că guvernul său crește cheltuielile militare și că Germania este pregătită să aloce 2% din PIB pentru apărarea Germaniei și a NATO, astfel că giganții din industria germană de apărare să poată conta pe sprijinul Germaniei.

Scholz a făcut o astfel de declarație la nici 48 de ore după ce fostul președinte american Donald Trump a spus că Statele Unite ar putea să nu vrea să protejeze partenerii NATO de un atac al Rusiei dacă aceștia nu alocî destui bani pentru apărare, relatează Reuters.

"Trebuie să trecem la producția pe scară largă de echipamente de apărare. Nu numai Statele Unite, ci toate țările europene trebuie să facă și mai mult pentru a sprijini Ucraina. Promisiunile care au fost făcute până acum nu sunt suficiente. Nu este suficientă puterea Germaniei în sine. Nu este suficientă”, a declarat Scholz, pe 12 în februarie, în timpul deschiderii noii fabrici de arme a companiei Rheinmetall. 

„Acest lucru este extrem de necesar. Pentru că oricât de dură ar fi această realitate: nu trăim într-o perioadă de pace”, a spus Scholz, explicând necesitatea creșterii cheltuielilor pentru apărare la 2% din PIB.

Noua fabrică Rheinmetall este de așteptat să înceapă producția anul viitor. Compania a declarat că intenționează să investească 300 de milioane de euro.

Citește și: Concernul german Rheinmetall începe construcția unei noi fabrici în Germania, care va produce până la 200.000 de obuze de artilerie pe an. 

Doar șapte dintre cei 31 de aliați ai NATO au atins obiectivul de cheltuieli militare de 2% din PIB în 2022. România este printre aceștia, cu 2,5% din PIB, iar sumele destinate achizițiilor de armament depășesc o treime din totalul destinat Armatei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel