Ciocniri la frontiera armeano-azeră. Armata armeană a distrus trei tancuri (Foto/Video)

S.I. Catalin / 27 sep 2020 / 11:29

Astazi, de dimineață, partea azeră a lansat atacuri cu rachete de-a lungul întregii linii de contact țintind în mod deliberat așezările pașnice, inclusiv capitala Stepanakert, a precizat, azi Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Armenia.

Condamnăm cu tărie agresiunea săvârșită de conducerea politico-militară a Azerbaidjanului împotriva Republicii Artsakh. Părțile armene vor lua măsuri decisive, folosindu-și potențialul maxim pentru a asigura securitatea poporului din Artsakh și pentru a oferi un răspuns politic și militar proporțional.  

Conducerea politico-militară din Azerbaidjan poartă întreaga responsabilitate pentru agresiunea declanșată de Azerbaidjan, mai precizează Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Armenia.

 

Partea azeră a întreprins un atac în direcția Artsakh

 

În dimineața zilei de 27 septembrie, armata azeră a lansat un atac masiv asupra Artsakh folosind forțe aeriene, rachete și tancuri. Atacurile de artilerie azere au vizat așezările civile, inclusiv orașul Stepanakert. Prim-ministrul Republicii Armenia, Nikol Pashinyan, a declarat că Azerbaidjanul a planificat în prealabil atacul militar în curs asupra Artsakh, precizează Armen Press.am.

Radioul public din Armenia a precizat, în cursul acestei dimineţi, citându-l pe premierul Nikol Pashinyan, că Azerbaidjanul a lansat un atac aerian împotriva Artsakh. Ca răspuns la acest atac, Armata Armeană a doborât două elicoptere și trei UAV-uri și a distrus trei tancuri aparținând Azerbaidjanului.

Nikol Pashinyan a precizat că Armenia rezistă cu succes atacurilor azerilor.

Potrivit comandantului armatei armene, generalul-maiorul Jalal Harutyunyan, la 7:10 am armata azeră a lansat un atac de-a lungul liniei de contact. Atacurile armatei azere, venite din mai multe direcții au fost respinse, a precizat el.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy