Ciocniri la frontiera armeano-azeră. Armata armeană a distrus trei tancuri (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Astazi, de dimineață, partea azeră a lansat atacuri cu rachete de-a lungul întregii linii de contact țintind în mod deliberat așezările pașnice, inclusiv capitala Stepanakert, a precizat, azi Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Armenia.

Condamnăm cu tărie agresiunea săvârșită de conducerea politico-militară a Azerbaidjanului împotriva Republicii Artsakh. Părțile armene vor lua măsuri decisive, folosindu-și potențialul maxim pentru a asigura securitatea poporului din Artsakh și pentru a oferi un răspuns politic și militar proporțional.  

Conducerea politico-militară din Azerbaidjan poartă întreaga responsabilitate pentru agresiunea declanșată de Azerbaidjan, mai precizează Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Armenia.

 

Partea azeră a întreprins un atac în direcția Artsakh

 

În dimineața zilei de 27 septembrie, armata azeră a lansat un atac masiv asupra Artsakh folosind forțe aeriene, rachete și tancuri. Atacurile de artilerie azere au vizat așezările civile, inclusiv orașul Stepanakert. Prim-ministrul Republicii Armenia, Nikol Pashinyan, a declarat că Azerbaidjanul a planificat în prealabil atacul militar în curs asupra Artsakh, precizează Armen Press.am.

Radioul public din Armenia a precizat, în cursul acestei dimineţi, citându-l pe premierul Nikol Pashinyan, că Azerbaidjanul a lansat un atac aerian împotriva Artsakh. Ca răspuns la acest atac, Armata Armeană a doborât două elicoptere și trei UAV-uri și a distrus trei tancuri aparținând Azerbaidjanului.

Nikol Pashinyan a precizat că Armenia rezistă cu succes atacurilor azerilor.

Potrivit comandantului armatei armene, generalul-maiorul Jalal Harutyunyan, la 7:10 am armata azeră a lansat un atac de-a lungul liniei de contact. Atacurile armatei azere, venite din mai multe direcții au fost respinse, a precizat el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel