Pandemia COVID-19 | Mike Pompeo: Partidul chinez foloseşte metode clasice de dezinformare

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Fostul secretar de stat american Mike Pompeo
Fostul secretar de stat american Mike Pompeo

Secretarul de stat american Mike Pompeo a criticat din nou regimul comunist de la Beijing, miercuri, spunând la Fox News că eforturile continue ale Partidului Comunist Chinez de a ascunde informaţii despre originea virusului SARS-CoV-2 reprezintă o ameninţare pentru întreaga lume.

,,Partidul Comunist Chinez are acum responsabilitatea de a spune lumii cum a ieșit această pandemie din China şi s-a răspândit în întreaga lume, provocând o asemenea lovitură economiei globale", a menţionat Pompeo, adăugând că "America trebuie să îi facă să răspundă pentru asta".

Totodată, secretarul american a declarat că Statele Unite sunt încă îngrijorate de situația laboratoarelor din China și că întreaga lume trebuie să afle dacă de acolo a pornit pandemia de COVID-19, scrie și Reuters.

„Pot să vă spun că există îngrijorări întemeiate în legătură cu laboratoarele din China. Sunt încă îngrijorat de faptul că Partidul Comunist Chinez nu ne spune ceea ce se întâmplă cu adevărat în acele laboratoare", a declarat Pompeo în cadrul unui interviu acordat Fox News.

Declaratiile secretarului de stat american Mike Pompeo survin după o afirmaţie făcută miercuri seara pe un post al televiziunii centrale chineze care sugera că datele deţinute de SUA despre infecţiile cu COVID-19 ar fi inexacte şi înşelătoare, iar canalele de propagandă ale regimului comunist au afirmat în ultimele zile că Mike Pompeo s-ar fi „transformat în duşmanul comun al omenirii" şi a „depăşit ultimul nivel de fiinţă umană", potrivit Epoch Times.

Potrivit lui Pompeo, autorităţile chineze ştiu că pandemia a început în China şi folosesc „dezinformarea comunistă clasică" pentru a arunca vina asupra altora.

,,Am fost încântat să văd că Australia, alte ţări, ni se alătură cerând o investigaţie, deoarece, deşi ştim că acest lucru a început în Wuhan, China, nu ştim încă de unde a început", a spus el, revenind asupra unei afirmaţii făcute săptămâna trecută, când a afirmat „Uitaţi, ştim că a început de la un [laborator], dar trebuie să ne dăm seama ce s-a întâmplat".

„În pofida celor mai serioase eforturi ale noastre de a trimite experţi pe teren, ei încearcă în continuare să se ascundă şi să blocheze", a adăugat Pompeo.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel