Pakistanul primește din China tancuri principale de luptă VT4

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Mongolia Intern Machinery Group Co., Ltd., filială a China North Industries Group Corporation (NORINCO) începe să livreze noi tancuri principale de luptă VT4 în Pakistan, transmite Defence Blog.

La jumătatea lunii aprilie 2020, la fabrica de tancuri chineze situată în Baotou, din provincia Mongolia Interioară, a avut loc ceremonia de expediere a primului lot de tancuri principale de luptă VT4 echipate cu armură reactivă explozivă (ERA) (Opțiunea FY-IV) pentru un client străin.

În 2019, Pakistan Army Armoured Corps a ales tancul chinezesc VT4 - produs de Norinco - ca tanc principal de luptă al forțelor.

Analistul militar, Muzammil Hatami a anunțat că selecția tancului VT4 va crește flota de vehicule blindate pakistaniene.

(w670)

"VT4 a confirmat că poate fi viitorul tanc al Armatei Pakistaneze, iar tancul principal de luptă Alkhalid II este în fază de dezvoltare", a spus Muzammil Hatami în cadrul celei de-a 10-a expoziții internaționale de apărare IDEAS care a avut loc la Karachi, Pakistan.

VT4 este a treia generație a tancului principal de luptă oferită pentru export de Norinco. Este o îmbunătățire față de Al-Khalid MBT (cunoscut și sub denumirea de MBT-2000), care este în prezent în serviciu în Armata Pakistaneză, deși păstrează tunul principal de calibru 125 mm, încărcătorul automat și configurația echipajului vehiculului mai vechi.

Deși numărul tancurilor achiziționate de Pakistan nu a fost făcut public se pare, conform informațiilor din presă, că ar putea procura aproximativ 100 MBT pentru a face față deficienței producției de MBT din țară.
Săptămâna trecută, Armata Nigeriană a primit 17 vehicule militare printre care tancuri principale de luptă VT4, artilerie autopropulsată SH5 105mm și vehicule antitanc ST1, fabricate de China North Industries Corporation (NORINCO).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel