Pakistanul a testat racheta balistică Nasr (Video)

S.I. Catalin / 06 feb 2019 / 11:42

La 31 ianuarie, comandamentul forțelor strategice ale armatei pakistaneze a efectuat un test al rachetei balistice sol-sol cu rază scurtă de acțiune Nasr / Hatf-IX. Acesta a fost cel de-al doilea test al rachetei Nasr în mai puţin de o lună, potrivit The Diplomat și Defense World.

Pakistanul, prin efectuarea cel de-al doilea test al rachete balistice cu capacitate nucleară Nasr, a vrut să demonstreze capacităţile acestuia de a penetra sistemele balistice de apărare antirachetă din regiune.

Rachetă balistică are o rază de acţiune de aproximativ 70 km.

Testul a fost ,,efectuat pentru a testa manevrabilitatea extremă a rachetei în timpul zborului și la sfârșitul zborului", se arată într-un comunicat de presă al forțelor armate din Pakistan.

Racheta Nasr est ,,capabilă să învingă orice sistem de apărare antirachetă (BMD) disponibil în mod curent în vecinătatea noastră sau orice alt sistem care face obiectul achiziției / dezvoltării", se mai precizează în declaraţie.

Pakistanul a început să dezvolte racheta Nasr la jumătatea anilor 2000, iar prima dovada a existentei sale a fost prezentata intr-un raport facut public după un test care a avut loc la 19 aprilie 2011. Racheta, capabilă să transporte un focos nuclear sub o kilo-tonă, este un derivat al sistemului WS- 2 (Weishi Rockets) dezvoltat de Sichuan Aerospace Corporation din China.

Pakistanul a pus accentul pe înzestrare militară şi pe dezvoltarea de rachete balistice, deoarece India, principalul stat rival din regiune, s-a angajat să cumpere sisteme de apărare antiaeriană S-400 din Rusia până în octombrie 2020. Sistemul antirachetă S-400, aflat în momentul de fată în proces de configurare pentru nevoile Indiei, este capabil să intercepteze rachetelor balistice și de croazieră.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy