Orban face campanie mascată pro-Rusia: „Sancțiunile de la Bruxelles ne distrug”. Ungaria a plătit 19 mil. euro pe afișe

Ungaria a plătit aproximativ 19 milioane de euro pentru o campanie de propagandă împotriva sancțiunilor occidentale anti-ruse.

Contractul a fost semnat la începutul lunii iulie, dar documentația a fost publicată abia pe 13 octombrie.

RTL.hu face referire la un document din cabinetul premierului, precum și la numeroase panouri și afișe care au împânzit toată țara.

Publicația raportează că concursul pentru dezvoltarea sloganului și a afișului, precum și pentru amplasarea lor pe străzi, a fost câștigat de New Land Media Reklam și Lounge Design Szolgaltato, companii abonate la banii guvernului, care „ primesc în mod regulat comenzi de la guvernul lui Viktor Orban”.

Guvernul ungar a cerut agențiilor de publicitate să „îndeplinească sarcini legate de comunicarea guvernamentală pe arena internațională și internă care afectează viitorul Europei”, precum și „ sarcini legate de deciziile guvernamentale care au un impact mare asupra vieții cetățenilor”.

Mai concret, afișele trebuie să convingă populația că sancțiunile Bruxelles-ului sunt ineficiente.

 

”Sancțiunile sunt de vină”, deși unele măsuri nici nu au intrat în vigoare

În weekend, pagina de Facebook a guvernului ungar și-a schimbat coperta: au pus același poster cu imaginea unei bombe aeriene și inscripția „Sancțiunile de la Bruxelles ne distrug”.

Jurnaliștii maghiari scriu că „în ultimele luni, guvernul a încercat din toate puterile să pună sancțiunile UE pe seama creșterii prețurilor la energie, deși UE nu a restricționat deloc importurile de gaze, iar măsurile luate împotriva importului de țiței încă nu au intrat încă în vigoare”.

Publicația mai notează că contractul a fost semnat la începutul lunii iulie, dar documentația a fost publicată abia pe 13 octombrie.

Orban anunțase luna trecută că intenționează să organizeze și o ”consultare națională”. La referendum, cetățenii ar urma să fie întrebați dacă sunt de acord cu sancțiunile, potrivit Agerpres.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel