Opt sisteme ruseşti de apărare aeriană Panţîr-S1, distruse de Turcia în Siria. Ministerul rus al Apărării a negat informaţia

S.I. Catalin |
Data publicării:

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a precizat marţi, citat de postul de televiziune NTV, că Forțele Armate turce (TSK) au distrus, în cadrul Operațiunii Spring Shield, cel puţin opt sisteme de apărare aeriană Panţîr-S1 (denumirea NATO/AISC: SA-22 Greyhound), oferite armatei siriene de către Rusia şi folosite în ofensivă militară asupra provinciei Idlib din nord-estul Siriei.

La scurt timp după declaraţiile preşedintelui turc, Ministerul rus al Apărării a negat informaţiile, chiar dacă Ministerul turc al Apărării a prezentat mai multe înregistrări video în care se poate observa cum mai multe sisteme de apărare aeriană Panţîr-S1 sunt complet distruse.

Ministerul rus al Apărării a susţinut, în cursul zilei de ieri, într-un comunicat de presă citat de agenţia de ştiri TASS, că Turcia a reuşit să avarieze, nu să distrugă, două sisteme de apărare aeriană Panţîr-S1, care oricum vor fi reparate în scurt timp.

''Declarațiile Turciei conform cărora dornele sale au distrus opt sisteme de apărare aeriană Panţîr-S1 în Siria, nu sunt adevărate'', precizează TASS.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, majoritatea sistemelor de apărare aeriană din Siria, inclusiv sistemele Panţîr-S1, sunt dislocate în apropiere de Damasc, doar patru sisteme Panţîr-S1 sunt folosite de armata siriană în apropiere de provincia siriană Idlib.

Este de înţeles de ce Rusia a ales să conteste veridicitatea informaţiilor prezentate de Ministerul turc al Apărării, deoarece una dintre calităţile unui sistem de apărare aeriană Panţîr-S1 sta în eficienţă lui de a dobora UAV-uri (vehicule aeriene fără pilot uman) aflate în raza sa de acţiune (20 km), iar mare parte din tehnica militară a armatei siriene, printre care şi aceste sisteme, a fost distrusă de Forțele Armate turce (TSK), în cadrul Operațiunii Spring Shield, folosind drone Bayraktar TB2.

Sistemul Panţîr-S1 este un sistem combinat de arme / rachete cu autopropulsie, construit în Rusia, care este amplasat pe camioane 8x8. Sistemul de tunuri transportabile / SAM include până la 12 rachete sol-aer 57E6 dispuse în două grupuri cu 6 lansatoare pe turelă și o pereche de tunuri de 30 mm. Sistemul dispune de un radar capabil să detecteze ținte aeriene aflate pe o rază cuprinsă între 20-30 de kilometri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel