Opt sisteme ruseşti de apărare aeriană Panţîr-S1, distruse de Turcia în Siria. Ministerul rus al Apărării a negat informaţia

S.I. Catalin / 11 Martie 2020 / 21:39

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a precizat marţi, citat de postul de televiziune NTV, că Forțele Armate turce (TSK) au distrus, în cadrul Operațiunii Spring Shield, cel puţin opt sisteme de apărare aeriană Panţîr-S1 (denumirea NATO/AISC: SA-22 Greyhound), oferite armatei siriene de către Rusia şi folosite în ofensivă militară asupra provinciei Idlib din nord-estul Siriei.

La scurt timp după declaraţiile preşedintelui turc, Ministerul rus al Apărării a negat informaţiile, chiar dacă Ministerul turc al Apărării a prezentat mai multe înregistrări video în care se poate observa cum mai multe sisteme de apărare aeriană Panţîr-S1 sunt complet distruse.

Ministerul rus al Apărării a susţinut, în cursul zilei de ieri, într-un comunicat de presă citat de agenţia de ştiri TASS, că Turcia a reuşit să avarieze, nu să distrugă, două sisteme de apărare aeriană Panţîr-S1, care oricum vor fi reparate în scurt timp.

''Declarațiile Turciei conform cărora dornele sale au distrus opt sisteme de apărare aeriană Panţîr-S1 în Siria, nu sunt adevărate'', precizează TASS.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, majoritatea sistemelor de apărare aeriană din Siria, inclusiv sistemele Panţîr-S1, sunt dislocate în apropiere de Damasc, doar patru sisteme Panţîr-S1 sunt folosite de armata siriană în apropiere de provincia siriană Idlib.

Este de înţeles de ce Rusia a ales să conteste veridicitatea informaţiilor prezentate de Ministerul turc al Apărării, deoarece una dintre calităţile unui sistem de apărare aeriană Panţîr-S1 sta în eficienţă lui de a dobora UAV-uri (vehicule aeriene fără pilot uman) aflate în raza sa de acţiune (20 km), iar mare parte din tehnica militară a armatei siriene, printre care şi aceste sisteme, a fost distrusă de Forțele Armate turce (TSK), în cadrul Operațiunii Spring Shield, folosind drone Bayraktar TB2.

Sistemul Panţîr-S1 este un sistem combinat de arme / rachete cu autopropulsie, construit în Rusia, care este amplasat pe camioane 8x8. Sistemul de tunuri transportabile / SAM include până la 12 rachete sol-aer 57E6 dispuse în două grupuri cu 6 lansatoare pe turelă și o pereche de tunuri de 30 mm. Sistemul dispune de un radar capabil să detecteze ținte aeriene aflate pe o rază cuprinsă între 20-30 de kilometri.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy