Opt jurnaliști acuzați de legături cu CIA au fost arestați în Iran

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagine de la proteste violente din Iran, în 2019
Imagine de la proteste violente din Iran, în 2019

Forțele de securitate ale Iranului au arestat opt jurnaliști, suspectați de legături cu CIA, în timpul recentelor revolte privind majorarea prețurilor la benzină, a declarat un oficial al Ministerului Informațiilor, transmite agenția Tasnim.

Câteva persoane care căutau să strângă informații despre revolte și să le transfere în țări străine au fost identificate și arestate înainte de a-și putea îndeplini misiunea, transmite agenția oficială de știri IRNA care l-a citat pe directorul general al departamentului anti-spionaj din cadrul Ministerului Informațiilor.

„Aceste elemente care sunt finanțate de CIA, din diferite țări, au fost monitorizate de mai mult timp. Sub pretextul că sunt jurnaliști și strâng informații au primit ordine să participe la revolte și să se pregătească rapoarte exacte, în special videoclipuri", a mai spus oficialul.

"Șase dintre ei au fost arestați în timp ce participau la revolte și executau ordine ale serviciilor de informații din SUA, iar alți doi au fost identificați și reținuți în timp ce încercau să trimită informații în străinătate cu puțin timp înainte de a putea părăsi țara", a adăugat oficialul. 

Potrivit oficialului, ministerul monitoriza mai mulți membri ai rețelei din toată țara. Aceștia vor avea de suferit dacă se gândesc să efectueze vreun act împotriva securității naționale a țării.

În mai multe orașe iraniene au existat proteste determinate de o decizie guvernamentală de creștere a prețului la benzină.

"Protestele au fost pașnice, dar au devenit violente după ce, elementele destabilizatoare, profitând de circumstanțe, s-au infiltrat între protestatari distrugând proprietăți publice, benzinării, construind baricade, și care au deschis focul asupra oamenilor și forțelor de securitate", a conchis oficialul.

Vezi și: Un bărbat a fost condamnat la moarte în Iran pentru spionaj în favoarea SUA

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel