Muntenegru destructurează un cuib de spionaj rusesc. Fost purtător de cuvânt al MAE muntenegrean, prins că livra informații Moscovei. „Unul dintre arestați lucra de peste zece ani”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
FSB rus
FSB rus

Operațiunile desfășurate de autoritățile muntenegrene ar face parte dintr-o anchetă mai amplă, realizată la nivel internațional.

Mai mulți cetățeni au fost reținuți joi dimineață la Podgorica, fiind suspectați că lucrau pentru serviciul rus de informații, scrie publicația macedoneană Vijesti, citând mai multe surse apropiate anchetei.

Procedurile au fost conduse de Agenția Națională de Securitate (ANB), și au fost dispuse prin ordin al Parchetului.

Astfel, doi cetățeni muntenegreni, șase diplomați ruși și mai mulți cetățeni ruși au fost arestați în această dimineață la Podgorica.

Printre cei reținuți se numără și fostul purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Radomir Sekulović (62 de ani). 

Potrivit unei surse, una dintre persoanele arestate, conform datelor ANB, a lucrat pentru serviciul rus de mai bine de un deceniu

Acțiunea din Muntenegru ar face parte dintr-o investigație internațională.

Acesta face parte dintr-un cerc mai larg de persoane, puse sub observație de structura de informații muntenegreană, relatează publicația citată.

Acțiunea desfășurată joi este doar prima etapă a procesului de identificare a colaboratorilor serviciilor de informații străine.

În cadrul acțiunii menționate au fost efectuate percheziții în mai multe locații din Podgorica și împrejurimi. În timpul perchezițiilor au fost găsite obiecte de interes pentru anchetă.

Purtătorul de cuvânt al SDT, procurorul special Vukas Radonjić , a declarat că poliția caută apartamente și alte spații deținute de mai mulți cetățeni. Se bănuiește că în ele au fost comise infracțiuni de spionaj și crearea de organizații criminale.

Până acum, nimeni nu a fost încă arestat, arată autoritățile muntenegrene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel