Operația specială de cenzură. Kremlinul sugrumă complet informațiile care „discreditează” Armata rusă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Paradă militară în Piața Roșie, cu ocazia zilei de 9 mai. Foto: Kremlin
Paradă militară în Piața Roșie, cu ocazia zilei de 9 mai. Foto: Kremlin

În primele șase luni ale anului 2023, Serviciul Federal pentru Supraveghere a Comunicațiilor, Tehnologia Informației și Mass-Media, prescurtat ca Roskomnadzor (RKN), a decis blocarea a peste 885.000 de site-uri web rusești care ar fi conținut informații interzise de legislația rusă.

Este cu 85% mai mare decât numărul de site-uri blocate în aceeași perioadă din 2022, după cum a declarat un reprezentant al agenției pentru ziarul rus Kommersant.

În iunie 2023, Roskomnadzor a anunțat că de la începutul războiului pe scară largă din Ucraina a blocat 206.000 de site-uri web care conțineau „dezinformare” despre armata rusă, precum materiale care „discreditează” armata rusă și fac apel la proteste neautorizate.

Pe de altă parte, Ministerul rus pentru Dezvoltare Digitală, Comunicații și Mass Media a finalizat dezvoltarea unui portal web numit „Sunt în Rusia”, destinat locuitorilor, din teritoriile anexate de Rusia, care doresc să beneficieze de servicii publice locale.

Informația a fost făcută publică de nimeni altul decât președintele partidului Rusia Unită, fost președinte al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, în cadrul unei ședințe de partid desfășurate online.

Potrivit serviciului de presă al partidului Rusia Unită, coordonatorul proiectul „Sunt în Rusia”, inițiat de formațiune în luna mai a acestui an, este chiar fiul lui Medvedev, Ilya, în vârstă de 28 de ani.

Ministerul Dezvoltării Digitale, Comunicațiilor și Mass-media din Rusia, Maxut Shadayev, a declarat că pagina web „Sunt în Rusia” este o „fereastră separată” pe site-ul web al serviciilor publice Gosuslugi, unde locuitorii din regiunile Donețk, Lugansk, Zaporojie, și Herson anexate de Rusia pot afla mai multe despre accesul la anumite servicii. Potrivit lui Shadayev, portalul este deja deschis publicului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel