Olanda dă în judecată Rusia la CEDO ''pentru rolul său în distrugerea'' avionului Malaysia Airlines

Eduard Pascu / 10 iul 2020 / 16:36

Guvernul olandez a anunţat vineri că va da în judecată Rusia la Curtea Europeană a Drepturilor Omului "pentru rolul său în distrugerea zborului MH17" al Malaysia Airlines în urmă cu şase ani deasupra estului Ucrainei, relatează Reuters şi AFP.

Olanda, ţara de origine a aproape două treimi dintre victime, consideră Rusia responsabilă pentru prăbuşirea avionului pe 17 iulie 2014. Kremlinul neagă orice implicare în tragedia aviatică. "Să le facem dreptate celor 298 de victime ale exploziei zborului MH17 este şi va rămâne cea mai mare prioritate a guvernului", a anunţat într-un comunicat ministrul olandez de externe Stef Blok, transmite Agerpres.

Rusia, prin intermediul GRU, a încercat să folosească mai multe tactici pentru a împiedica ancheta privind doborârea zborului de linie MH17, în Estul Ucrainei. Agenția de presă Unian, citând cotidianul olandez Volkskrant, care a efectuat o anchetă proprie, precizează că anchetatorii olandezi dețin informații cu privire la ingerința Rusiei în anchetă. 

Olandezii spun că rușii au încercat să influențeze ancheta, dar fără succes însă. 

Citește și: Patru ruși sunt acuzați oficial în cazul prăbușirii cursei MH17

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy