Oficiali militari ruși consideră că rachetele balistice intercontinentale rusești R-30 “Bulava” nu pot fi combătute 

Cătălin Costea |
Data publicării:

Potrivit agenției ruse de presă Tass, pe 27 octombrie, șeful Statului Major al Comandamentului Forțelor Submarine din compunerea Flotei ruse din Oceanul Pacific, contraamiral Arkadi Navarski, a declarat că rachetele balistice intercontinentale rusești R-30 “Bulava” nu pot fi combătute cu niciun sistem de apărare antirachetă.

Printre principalele avantaje ale rachetei Bulava, Navarski a numit simplitatea întreținerii și capacitatea ridicată de manevră pe secțiunea de accelerare, ceea ce o face „invulnerabilă la orice sistem de apărare antirachetă”.

Platformele purtătoare de rachetele balistice intercontinentale cu propulsie solidă R-30 “Bulava” sunt submarinele cu destinație strategică Proiect 955, clasele Borey și Borey-A.

În luna decembrie 2020, submarinul nuclear Vladimir Monomakh din cadrul Flotei ruse din Oceanul Pacific a executat foc în salvă cu patru rachete Bulava, iar recent, pe 21.10.2021, în cadrul testelor de stat, submarinul Prințul Oleg a lansat o rachetă balistică Bulava din acvatoriul Mării Albe asupra unei ținte situate la peste în Poligonul Kura din Peninsula Kamchatka (la aproximativ 5.500 km distanță).

Tot pe 27 octombrie, contraamiralul Navarski a declarat că în următorii ani Forțele Submarine din cadrul Flotei ruse din Oceanul Pacific vor fi întărite cu patru submarine nucleare, două Project 955, clasa Borey-A și două Project 885M, clasa Yasen-M.

Conform planului de înzestrare, în următorii ani este planificat să ne consolidăm forțele cu noi submarine nucleare, ceea ce va întări semnificativ componenta navală a Forțelor Nucleare Strategice ale Rusiei. Ne așteptăm la sosirea a patru submarine - două Borey și două Yasen. Construcția lor este aproape finalizată. Unele dintre acestea participă deja la testele pe mare”, a declarat Navarski.

De asemenea, potrivit oficialului rus, cele două submarinele nucleare multirol Proiectul 885M clasa Yasen-M sunt denumite „Novosibirsk” și „Krasnoyarsk”, iar realizarea infrastructurii de acostare pentru toate noile submarine ale flotei nucleare este în stadiu de finalizare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel