Oficial ucrainean: Rusia are agenţi în sectorul de apărare al Ucrainei care transmit informaţii confidenţiale Moscovei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia are o întreagă rețea de agenți pe teritoriul ucrainean, a precizat  Fiodor Venislavski, reprezentantul Administrației Prezidențiale ucrainene în Parlamentul de la Kiev. Serviciile ruse de informaţii au o rețea de agenți în Ucraina - acest lucru este valabil și pentru sectorul apărării, a ţinut să precizeze Venislavski.

Rusia are agenţi în sectorul de apărare al Ucrainei care transmit informaţii confidenţiale Moscovei şi îi permit Rusiei să anticipeze mişcările armatei ucrainene pe câmpul de luptă, a declarat reprezentantul preşedintelui Volodimir Zelenski în Rada Supremă (parlamentul unicameral ucrainean), relatează agenţiile de presă Reuters şi RBC.ua.

"Nu putem să subestimăm inamicul", a remarcat Fiodor Venislavski într-o conferinţă de presă.

"Direcţia lor principală de informaţii are, din păcate, mulţi agenţi, inclusiv în sectorul nostru de apărare. Cred că ei înţeleg, parţial, următorii paşi ai forţelor noastre armate pe care îi vom observa în viitorul apropiat", a spus Venislavski.

 

Pentru a preveni alte acțiuni ale Forțelor Armate Ucrainene, rușii încearcă să contracareze cu ceva



Ruşii încearcă să contracareze, de exemplu, prin mobilizare operaţiunile ofensive de succes ale armatei ucrainene, a apreciat oficialitatea ucraineană, adăugând că mobilizarea, decretată în ajun de Moscova, nu este o acţiune care să aibă efect imediat. Este vorba de săptămâni, chiar de luni, a remarcat acesta.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a deconspirat şi reţinut recent mai mulţi membri ai unei reţele interregionale a FSB (Serviciul Federal de Securitate din Rusia, ex-KGB) care a transmis invadatorilor informaţii despre obiective militare şi strategice din toată Ucraina, notează RBC.ua.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel