Ofensiva Rusiei (Video). Momentul primei lovituri a rachetei hipersonice Kinzhal. Elicopter Ka-52 vs. tancuri ucrainene și misiuni ale Su-35

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Foto: Momentul în care racheta hipersonică rusească Kinzhal, utilizată în premieră în condiții reale de război, lovește o facilitate subterană a Armatei Ucrainei. Sursă foto: Captură YouTube Ministerul Apărării de la Moscova
Foto: Momentul în care racheta hipersonică rusească Kinzhal, utilizată în premieră în condiții reale de război, lovește o facilitate subterană a Armatei Ucrainei. Sursă foto: Captură YouTube Ministerul Apărării de la Moscova

Rusia a început o ofensivă militară convențională în Ucraina, dar și una pe frontul războiului informațional, unde până acum a fost spulberată de partea ucraineană.

Internetul și social media e plin de filmulețe și poze cu tehnică militară rusă distrusă de forțele armate ucrainene, ori cu soldați ruși descumpăniți. E aproape imposibil să nu găsești la tot a doua postare un filmuleț care arată tehnică militară rusă spulberată în Ucraina.

Din punctul de vedere al comunicării online și al propagandei de război, Ucraina a surclasat Federația Rusă. În doar câteva zile mitul Armatei Roșii invincibile s-a prăbușit.

Și pe bună dreptate. DefenseRomania a scris în această săptămână un foarte citit material despre sutele de vehicule militare ruseşti, printre care multe tancuri T-72 şi T-80, care au fost capturate de militarii ucrainenei și care vor fi reparate de către industria ucraineană de apărare şi oferite mai apoi Forţelor Armate Ucrainene.

Mare parte din tehnica militară capturară de către militarii ucrainene a fost abandonată pe câmpul de luptă din lipsă de combustibil sau în urma unor confruntări militare – militarii ruşi renunţând să mai lupte.

Toată această situație a fost speculată de către ucraineni, care cel puțin din punct de vedere al componentei informaționale, au câștigat deja războiul cu Federația Rusă.

Și totuși, începând de ieri, Rusia a aruncat în luptă și rachete hipersonice de tip Kinzhal în ceea ce pare a fi o nouă ofensivă militară, într-un moment în care negocierile care s-au purtat par a fi fost mai mult pentru ca cele două state să se poată regrupa din punct de vedere militar. Primul atac a fost semnalat ieri. În cursul acestei zile a venit anunțul oficial că o nouă rachetă hipersonică Kinzhal, lansată din spațiul aerian al Crimeei de pe un MiG-31, a lovit o facilitate militară din Ucraina. Rușii au lansat și rachete de croazieră Kalibr, lansate din acvatoriul Mării Negre.

 

Rusia a dat publicității imagini cum racheta hipersonică Kinzhal a lovit ținta. Moscova publică imagini video și cu distrugerea unor tancuri de către elicoptere Ka-52 și misiuni ale Su-35 în Ucraina

 

Rusia a dat publicității imagini ale atacului de ieri, care a reprezentat o premieră a utilizării rachetei hipersonice Kinzhal. Aceasta a lovit un depozit subteran ucrainean aflat în vestul țării. 

Viteo: Momentul în care pentru prima oară într-o situație reală de luptă racheta hipersonică rusă Kinzhal lovește o țintă adversă: 

Federația Rusă acuză statele NATO că înarmează Ucraina și a anunțat deja că va lovi aceste sisteme de armament care ajung pe teritoriul Ucrainei. În ultimele zile atacurile în vestul țării, zona cea mai liniștită a Ucrainei, s-au înmulțit.

Tot în contextul războiului informațional, Ministerul Apărării din Federația Rusă a prezentat și un film video în care un elicopter de atac de tip Ka-52 distruge tancuri ucrainene, folosind noile sisteme de rachete Vihr.

Imaginile sunt furnizate de Ministerul Apărării din Rusia: 

 

Nu în ultimul rând rușii au prezentat și un material video cu participarea la misiuni de luptă în Ucraina a aeronavelor Su-35, acestea fiind la Moscova printre cele mai promovate și lăudate avioane ale Forțelor Aerospațiale Ruse. 

Imaginile surprind și zboruri de noapte ale Su-35:

 

Toate aceste imagini au fost postate de ruși la o distanță de doar câteva ore, fapt ce indică ofensiva informațională a propagandei ruse, nu doar componenta militară a Armatei ruse.

Desigur, Ministerul Apărării din Federația Rusă nu a făcut nicio referire la pierderile suferite de Armată sau la tehnica militară distrusă de ucraineni.

CITEȘTE ȘI: Rachetele americane Javelin au spulberat tancurile T-72 în Ucraina. Sistemul special improvizat de ruși deasupra turelei a fost fără folos

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel