Ocupantul rus a pus în mişcare noi trupe | Un convoi militar rusesc se întinde pe 64 de kilometri, iar oraşul Herson este înconjurat

DefenseRomania Team |
Data publicării:

În urmă cu câteva ore, compania americană de imagistică prin satelit Maxar Technologies a publicat mai multe imagini, înregistrate luni, care indicau prezenţa unui convoi militar rusesc la nord de capitala Kiev care se întindea pe aproximativ 64 de kilometri, mult mai lung decât cel raportat anterior în cursul aceleiaşi zile (27 de kilometri).

Potrivit, agenţiei de presă Reuters, au fost identificate, de asemenea, desfăşurări de forţe şi unităţi de elicoptere de atac la sol în sudul Belarusului, la mai puţin de 32 de kilometri nord de frontiera cu Ucraina.

La câteva ore după publicarea acestor imagini, presa ucraineana preciza ca armata rusă a ajuns la porţile oraşului ucrainean Herson, în sudul ţării şi la nord de Crimeea.

"La porţile Hersonului, armata rusă a instalat puncte de control. Este dificil de spus cum va evolua situaţia", a scris pe pagina sa de Facebook primarul Hersonului, Igor Kolihaev, adăugând că "Hersonul este şi rămâne ucrainean". "Hersonul rezistă!", a declarat el.

Armata rusă plănuia să cucerească oraşele cheie ale Ucrainei - Kiev, Harkov şi Herson - într-o "operaţiune specială" de două zile, dar blitzkrieg-ul lui Vladimir Putin a eşuat lamentabil, pentru că în cinci zile armata ucraineană a respins toate atacurile inamice asupra acestor oraşe, a relatat luni agenţia de presă Unian, citând surse din cadrul serviciilor secrete ucrainene.

Totodată, guvernatorul regional din oraşul Ohtirka (situat în nord-estul regiunii Sumî), Dmitro Jiviţki, a scris pe Facebook că peste 70 de militari ucraineni au fost ucişi când trupele ruse au bombardat baza militară din oraş, potrivit Reuters.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel