Occidentul a ajuns la fundul sacului. Gen. Rob Bauer: Trebuie să creștem producția într-un ritm mai ridicat. Armatele NATO rămân fără muniție pentru Ucraina

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Producția de muniție. Fotografie ilustrativă
Producția de muniție. Fotografie ilustrativă

Occidentul trebuie să sporească producția pentru a nu rămâne fără muniție, pe care să o poată transfera în Ucraina.

Potrivit președintelui Comitetului Militar NATO, Rob Bauer, în timpul unei discuții la Forumul de Securitate de la Varșovia, este necesar ca industria de apărare să crească producția într-un ritm mult mai susținut. „Fundul sacului este deja vizibil”, a spus el, citat de CNN.

Bauer a afirmat că, înainte de război, Aliații au crescut bugetele, dar capacitatea de producție nu a crescut, ceea ce a determinat, la rândul său, creșterea prețurilor chiar înainte de începerea războiului.

”Situația în care se află acum occidentul a fost agravată de faptul că furnizăm Ucrainei sisteme de arme și muniție, ceea ce este grozav, dar armele se scot din depozitele care  oricum nu erau pline. În Europa, am început să dăm din depozite pe jumătate pline sau mai jos de atât. Prin urmare, acum fundul sacului este vizibil”, a spus el.

Cu toate acestea, un oficial al  Forțelor Armate din Regatul Unit, James Heappey, arată că soluția nu este oprirea livrărilor de arme.  "Trebuie să menținem Ucraina în luptă. Dacă ne oprim, asta nu înseamnă că (președintele rus Vladimir) Putin se oprește automat."

SUA intenționează să crească producția de muniție de artilerie de 155 mm de mai multe ori până în 2025, când se va ajunge la o producție de 100.000 de proiectile pe lună.

Pe 7 septembrie, ministrul Apărării al Germaniei, Boris Pistorius, a declarat că Germania intenționează să tripleze cheltuielile pentru achizițiile de muniție în 2024 . Autoritățile vor să refacă stocurile după ce au furnizat obuze Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel