Obiectivul numărul unu al serviciilor de informaţii americane: Securitatea alegerilor prezidenţiale

S.I. Catalin / 21 iul 2020 / 09:00

Securitatea scrutinului prezidenţial din noiembrie reprezintă ''obiectivul numărul unu'' pentru Agenţia de Securitate Naţională a SUA (NSA), a declarat luni directorul agenţiei, generalul Paul Nakasone, avertizând că Statele Unite sunt pregătite să ''acţioneze'' în răspuns la orice atac cibernetic care vizează alegerile din 3 noiembrie, relatează AFP.

,,Obiectivul numărul unu al Agenţiei de Securitate Naţională şi al Comandamentului pentru securitate cibernetică este un scrutin sigur, securizat şi legitim pentru 2020'', a declarat generalul Nakasone, care conduce atât agenţia de informaţii militare cât şi comandamentul militar american pentru securitate cibernetică.

Pentru a realiza acest lucru ''vom obţine informaţii despre adversarii noştri'', a adăugat el în cadrul unei conferinţe online organizate de armata americană. ''Îi vom cunoaşte mai bine decât se ştiu ei înşişi'', a menţionat el, potrivit Agerpres,

Şi mai ales, ''vom acţiona'', a continuat el. "Vom acţiona când îi vom vedea pe adversarii noştri încercând să se amestece în alegerile noastre'', a subliniat oficialul american care nu a precizat ce tip de măsuri vor fi luate.

Pentru a asigura securitatea alegerilor, armata doreşte, de asemenea, să coopereze cu mai multe mari universităţi care efectuează cercetări privind campaniile de influenţare pe reţelele sociale, a adăugat generalul Nakasone.

Armata americană a dezvăluit la începutul acestui an că în 2016 a piratat cu succes organizaţia jihadistă Statul Islamic pentru a perturba campania de recrutare a acesteia.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy