Obiectivul numărul unu al serviciilor de informaţii americane: Securitatea alegerilor prezidenţiale

S.I. Catalin |
Data publicării:

Securitatea scrutinului prezidenţial din noiembrie reprezintă ''obiectivul numărul unu'' pentru Agenţia de Securitate Naţională a SUA (NSA), a declarat luni directorul agenţiei, generalul Paul Nakasone, avertizând că Statele Unite sunt pregătite să ''acţioneze'' în răspuns la orice atac cibernetic care vizează alegerile din 3 noiembrie, relatează AFP.

,,Obiectivul numărul unu al Agenţiei de Securitate Naţională şi al Comandamentului pentru securitate cibernetică este un scrutin sigur, securizat şi legitim pentru 2020'', a declarat generalul Nakasone, care conduce atât agenţia de informaţii militare cât şi comandamentul militar american pentru securitate cibernetică.

Pentru a realiza acest lucru ''vom obţine informaţii despre adversarii noştri'', a adăugat el în cadrul unei conferinţe online organizate de armata americană. ''Îi vom cunoaşte mai bine decât se ştiu ei înşişi'', a menţionat el, potrivit Agerpres,

Şi mai ales, ''vom acţiona'', a continuat el. "Vom acţiona când îi vom vedea pe adversarii noştri încercând să se amestece în alegerile noastre'', a subliniat oficialul american care nu a precizat ce tip de măsuri vor fi luate.

Pentru a asigura securitatea alegerilor, armata doreşte, de asemenea, să coopereze cu mai multe mari universităţi care efectuează cercetări privind campaniile de influenţare pe reţelele sociale, a adăugat generalul Nakasone.

Armata americană a dezvăluit la începutul acestui an că în 2016 a piratat cu succes organizaţia jihadistă Statul Islamic pentru a perturba campania de recrutare a acesteia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel