Obiectivul de activitate al U.S. Space Force: Culegerea de informaţii vizează activităţile militare desfăşurate de China şi Rusia

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Prezentarea emblemei U.S. Space Force. Sursa Foto: U.S. AIR FORCE.
Prezentarea emblemei U.S. Space Force. Sursa Foto: U.S. AIR FORCE.

U.S. Space Force își concentrează jumătate din activitățile de colectare a informații asupra Chinei, pentru a urmări evoluția rapidă a Beijingului ca putere militară interesată de spaţiul cosmic. "Din punct de vedere al informațiilor... aproximativ jumătate din ceea ce facem se concentrează asupra Chinei. Aproximativ 25% din ceea ce facem se concentrează asupra Rusiei, iar o mare parte din această activitate este desfăşurata din cauza conflictului actual [adică în Ucraina]", a declarat recent generalul Gregory Gagnon, adjunct în cadrul Forțelor Spațiale ale SUA.  

,,Și aproximativ 25 la sută din ceea ce facem se concentrează pe ceea ce numim restul lumii, sau sectorul comercial - nu spionarea sectorului comercial, ci doar înțelegerea sectorului comercial din perspectiva informațiilor", a mai spus generalul, potrivit BreakingDefense.

Gagnon a declarat că există acum "peste 1.500 de profesioniști în domeniul informațiilor spațiale" în cadrul Forțelor Spațiale și că această componentă a U.S. Armed Forces vede deja beneficiile, în special în ceea ce privește conştientizarea Departamentului american al Apărării cu privire la amenințările tot mai mari la adresa sistemelor spațiale americane.

Instrumentul cheie în materie de culegere de informații de care dispune U.S. Space Force este Centrul Național de Informații Spațiale (NSIC), cunoscut și sub numele de Delta 18 din cadrul Comandamentului Operațiunilor Spațiale, care a fost înființat în iunie 2022, la Wright Patterson AFB din Dayton, Ohio.

 

China este monitorizată constant din cauza interesului tot mai mare pentru ceea ce se întâmpla în spațiu

 

Generalul Gagnon a ţinut să precizeze că NSIC face o treabă excelentă când vine despre oferirea de informaţii cu privire la activităţile desfăşurate de China, Rusia şi restul statelor în spaţiu, astfel încât Statele Unite să nu fie luate prin surprindere.

Referindu-se la accentul pus de secretarul Forțelor Aeriene, Frank Kendall, pe China ca principal adversar al armatei americane, Gagnon a explicat că guvernul chinez, în special, trebuie monitorizat în mod constant din cauza ritmului în care și-a îmbunătățit capacitățile militare şi interesul pentru ceea ce se întâmpla în spațiu.

"În urmă cu aproximativ trei sau patru ani, China abia ajunsese la 400 de sateliți. Astăzi, sunt pe cale să atingă 800", a spus generalul american.

Arsenalul de "armament spațial" al Chinei "include rachete care se lansează de pe Pământ și care distrug sateliți, include lasere şi dispozitive de bruiaj'', a relatat Gagnon.

Numai în 2022, a precizat generalul, guvernul chinez a pus în funcțiune "aproape 200 de sateliți, dintre care peste 100 au fost sateliți de teledetecție, cum ar fi sateliți de informații, supraveghere și recunoaștere''.

Gagnon a declarat că una dintre marile provocări pentru culegerea de informații de către Forțele Spațiale ale SUA va fi să țină pasul cu "ritmul în care progresează adversarii", iar un rol important aici îl are mediul privat care poate ajuta U.S. Space Force să rămână la curent cu ceea ce se întâmplă atât pe Pământ, cât și, din ce în ce mai mult, în spaţiu.

"Din punctul meu de vedere, știți, este foarte important să ne asigurăm că industria privată este pusă în valoare", a declarat Gagnon, menționând că National Geospatial-Intelligence Agency şi National Reconnaissance Office (NRO) "fac o treabă fant astică în ceea ce privește valorificarea teledetecției pentru guvernul SUA.

El a explicat că există aproximativ 200 de sateliți comerciali de teledetecție care furnizează "produse și servicii" prin intermediul acestor două agenții ale Comunității de informații, care "sunt puse la dispoziția întregului Departament al Apărării [și] al guvernului SUA".

Printre aceste companii se numără acum unele care furnizează "imagini de la satelit la satelit", a precizat Gagnon, o capacitate de care a spus că este "foarte încântat... pentru că vreau să mă asigur că sateliții altora sunt ceea ce spun și că nu sunt rău intentionati''.

De exemplu, Maxar, una dintre cele mai importante companii de imagistica prin satelit, furnizează deja imagini către NRO în cadrul contractului acordat în luna mai a anului trecut.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel