O translatoare a US Army, acuzată de spionaj, riscă închisoarea pe viață după ce ar fi divulgat informații secrete către Hezbollah

Darius Muresan |
Data publicării:

O translatoare a US Army a fost arestată într-o bază americană din Irak, fiind acuzată că a furnizat informații confidențiale unui cetățean libanez apropiat al grupării teroriste Hezbollah.

Potrivit New York Times, reprezentanta US Army a oferit informații clasificate, inclusiv numele unor persoane care ajută US Army. Sursa citată spune că este vorba despre Mariam Taha Thompson. 

Aceasta a lucrat la o bază americană din Irak, începând cu luna decembrie a anului 2019. 

După ce Statele Unite au efectuat o lovitură aeriană asupra unor depozite de arme ce aparțineau grupării teroriste Hezbollah, dar și asupra centrelor de comandă Hezbollah din Irak, Thompson a accesat opt dosare clasificate ale unor surse US Army care ofereau informații părții americane. 

Translatoarea e acuzată că timp de șase săptămâni a continuat să acceseze rapoarte guvernamentale strict confidețiale și ulterior ar fi predat informațiile unei persoane apropiate de Hezbollah.

Aceasta a fost arestată. 

Cei de la Jerusalem Post scriu că Thompson riscă închisoarea pe viață sau chiar pedeapsa capitală în cazul în care va fi găsită vinovată de o instanță americană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel