O translatoare a US Army, acuzată de spionaj, riscă închisoarea pe viață după ce ar fi divulgat informații secrete către Hezbollah

Darius Muresan / 08 Martie 2020 / 21:00

O translatoare a US Army a fost arestată într-o bază americană din Irak, fiind acuzată că a furnizat informații confidențiale unui cetățean libanez apropiat al grupării teroriste Hezbollah.

Potrivit New York Times, reprezentanta US Army a oferit informații clasificate, inclusiv numele unor persoane care ajută US Army. Sursa citată spune că este vorba despre Mariam Taha Thompson. 

Aceasta a lucrat la o bază americană din Irak, începând cu luna decembrie a anului 2019. 

După ce Statele Unite au efectuat o lovitură aeriană asupra unor depozite de arme ce aparțineau grupării teroriste Hezbollah, dar și asupra centrelor de comandă Hezbollah din Irak, Thompson a accesat opt dosare clasificate ale unor surse US Army care ofereau informații părții americane. 

Translatoarea e acuzată că timp de șase săptămâni a continuat să acceseze rapoarte guvernamentale strict confidețiale și ulterior ar fi predat informațiile unei persoane apropiate de Hezbollah.

Aceasta a fost arestată. 

Cei de la Jerusalem Post scriu că Thompson riscă închisoarea pe viață sau chiar pedeapsa capitală în cazul în care va fi găsită vinovată de o instanță americană.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy