O rusoaică în vârstă din Crimeea a fost condamnată pentru spionaj în favoarea Ucrainei

Eduard Pascu / 29 Martie 2021 / 15:26

După aproape doi ani de la reținere o rusoaică sexagenară din Crimeea a fost condamnată pentru înaltă trădare de Tribunalul din Sevastopol. 

Tribunalul din Sevastopol a condamnat-o pe Galina Dovgopolaya, în vârstă de 66 de ani, la 12 ani de închisoare după ce a găsit-o vinovată de înaltă trădare pentru că a colectat informații confidențiale pentru serviciul de informații al Ministerului Apărării din Ucraina, a declarat pentru TASS o sursă apropiată cazului.

Verdictul nu este definitiv și poate fi atacat cu recurs.

Dovgopolaya colecta date pentru serviciul de informații al Ministerului Apărării din Ucraina despre un anumit regiment de aviație al Flotei rusești a Mării Negre, a transmis serviciul de presă al Tribunalului Sevastopol.

”Dovgopolaya îndeplinea sarcini de colectare de informații despre un regiment de aviație distinct al Flotei Mării Negre (...) sau date care constituie înaltă trădare. Aceste date, dacă ar fi fost predate, ar fi putut fi folosite pentru a submina securitatea Rusiei", se mai arată în comunicatul instanței.

Cazul a fost judecat cu ușile închise, deoarece informațiile erau considerate secrete de stat.

Dovgopolaya a fost arestată de FSB la sfârșitul lunii noiembrie 2019 și a fost transferată la Moscova pentru anchetă la începutul acestui an.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy