O rachetă rusească a lovit în Kiev la doar 850 de metri de sediul Ambasadei României în Ucraina

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Trageri cu un lansator multiplu de rachete rusesc de tip Tornado-G, în cadrul exercițiului Vostok-2022. Foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Trageri cu un lansator multiplu de rachete rusesc de tip Tornado-G, în cadrul exercițiului Vostok-2022. Foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Federația Rusă a atacat masiv orașe importante din Ucraina, inclusiv capitala Kiev, dar și orașul Liov, în vestul Ucrainei.

Rusia a lansat în această dimineață peste 75 de rachete asupra orașelor ucrainene ca urmare a exploziei de pe podul Crimeei.

Rachetele au lovit zone rezidențiale.

Una din rachetele care a lovit Kievul a căzut la doar 850 de metri de Ambasada României în Ucraina.

Informația a fost confirmată și de ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu.

„Condamn cu ferminate atacurile cu rachete ale Federației Ruse împotriva obiectivelor civile din centrul Kievului, dar și din alte orașe ucrainene. O încălcare flagrantă a dreptului umanitar internațional, cu pierderi de vieți omenești. Personalul Ambasadei României în Ucraina este în siguranță, chiar dacă o rachetă a lovit la doar 850 de metri de sediul Ambasadei, a transmist Bogdan Aurescu, pe pagina personală de Twitter.

 

 

 

Rusia se răzbună după atacarea Podului Crimeei

 

Amintim că mai multe explozii au avut loc luni dimineaţa în capitala ucraineană Kiev, precum şi în oraşele Lvov (Liov), Ternopil şi Dnipro, după ce Moscova a acuzat Ucraina că a orchestrat puternica explozie ce a avariat podul-cheie care leagă Rusia şi Peninsula Crimeea.

Explozii au fost raportate de asemenea la Lvov, Ternopil şi Jitomir, în vestul Ucrainei, precum şi în oraşul Dnipro din centrul acestei ţări.

Rusia renunţase la o ofensivă timpurie asupra Kievului, în faţa rezistenţei ucrainene ferme, întărită de armele livrate de Occident.

De atunci, Moscova s-a concentrat pe sudul Ucrainei şi pe Donbas, vast teritoriul din estul acestei ţări format din regiunile învecinate Lugansk şi Doneţk, desfăşurând acolo o artilerie copleşitoare, în una dintre cele mai dure lupte la sol care are loc în Europa după Al Doilea Război Mondial. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel