O nouă soluție inovatoare OSINT pentru culegerea de informații importante de pe internet

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
OSINT
OSINT

În prezent, una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă în fiecare zi ofițerii agenţiilor de intelligence din întreaga lume este cantitate imensă de informaţii prezentă pe internet şi pe reţele de socializare. Modul de monitorizare şi colectare în OSINT este diferit faţă de cele realizate în alte discipline de informaţii, din cauza dificultăţii în identificarea surselor relevante, credibile, din cantitatea considerabilă de informaţii aflată la dispoziţia publicului.

O nouă soluție OSINT (Open Source Intelligence) a fost recent expusă de firma israeliană BLER Systems, specializată în soluții de securitate și de informații cibernetice, a dezvoltat sistemul Target Profiler - o soluție integrată care oferă un nivel ridicat de promptitudine a informațiilor și investigaților-suport folosit pentru a desfășura o activitate de informații, precum și cercetări penale pentru organizații, instituții financiare și agenții guvernamentale .

Potrivit anunțului companiei, Target Profiler este deja utilizată de organizațiile de informații și de alți clienți din întreaga lume, este capabilă să examineze automat și rapid cantități uriașe de informații de pe Internet, rețele sociale și aplicații web, canale Dark Web, totul în scopul de a extrage din el informaţia relevantă, potrivit techeconomy.it

Sistemul are arhitectură modulară, deschisă și scalabilă și poate fi foarte simplu adaptată de către clienți pentru a face față sarcinilor pe care ei le solicită.

Sistemul are diferite capabilități configurabile:

Analiza legăturilor - identificarea conexiunilor sociale, a preferințelor similare și a grupurilor comune între suspecți la niveluri multiple.

Capabilități de analiză a sentimentului - analizarea posturilor țintă și identificarea sentimentelor și a anomaliilor cuvintelor. 

Analiza feței - identificarea țintei în mai multe imagini capturate printr-un proces profiling , inclusiv caracteristici precum vârsta, rasa, emoția, dacă suspectul poartă lentile sau ochelari și multe alte caracteristici unice.

Identificarea faptului că suspectul se află deja în sistem, pe baza imaginii acestuia, indicând un nivel de încredere.

Identificarea activității potențiale pe piețele Dark Web.

Indicarea pe o hartă a ultimei locații a unei destinații, utilizând datele colectate de la rețelele sociale și site-urile web.

TimeLine - vizualizarea și analizarea tuturor postărilor-țintă și a activităților din rețelele sociale, găsirea cu ușurință a postarilor și a tuturor relațiilor dintre obiective în funcție de activitatea de aprecieri, etichetare și comentarii. 

Sistemele BLER sunt parte a grupului Avnon - un furnizor de top al tehnologiilor și echipamentelor HLS & cibernetice.

*HLS este un protocol de streaming media folosit pentru difuzarea de materiale video și audio pe internet.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel