O navă sub pavilionul Republicii Moldova a fost lovită în Marea Neagră. MApN confirmă informaţia

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Agenția Navală a Republicii Moldova informează că nava MILLENIAL SPIRIT IMO Nr. 7392610 (nava de tip Chemical Tanker), aflată sub pavilionul Republicii Moldova, fiind în apele neutre din Marea Neagră a fost lovită astăzi, 25 februarie, de un obuz. Nu se cunoaște sursa lansării obuzului, precizează instituția.

Potrivit Radio Chisinău, la bordul navei a izbucnit un incendiu, echipamentele și bărcile de salvare au fost distruse, echipajul navei a părăsit nava echipați doar cu veste de salvare.

La moment, au loc acțiuni de salvare de către navele din preajmă. Echipajul navei sunt cetățeni ai Federației Ruse.

Operatorul navei este persoană juridică din Ucraina.

,,Referitor la informațiile despre o navă lovită recent în Marea Neagră, din informațiile primite până la această oră, nava este sub pavilion R. Moldova'', precizează MApN într-un comunicat de presă.

Informația a fost confirmată și de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din R. Moldova, Andrei Spînu.

La momentul acesta se petrec acțiuni de salvare de către navele din preajmă. Echipajul navei sunt cetățeni ai Federației Ruse. Agenția Navală va informa adăugător privind procesul de salvare a echipajului și navei sub pavilionul Republicii Moldova”, a informat oficialul de la Chișinău.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel