O navă militară de desant a Rusiei s-a stricat în timpul campaniei din Siria (Foto)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Nava mare de desant „Orsk" a Flotei Mării Negre, proiectul 1171 (Tapir), s-a stricat pe drumul de întoarcere din Siria, fiind capabilă să se deplaseze doar cu ajutorul unui remorcher, relatează TASS şi Maritime Bulletin.net.

Publicația Uawire.org notează că, în acest moment, nu este clar unde s-ar fi putut întâmpla exact incidentul - în Marea Mediterană în largul coastei siriene sau când nava trecea prin Bosfor.

Publicația scrie că Marina Rusă nu a comentat încă informațiile despre avariile apărute la bordul navei de desant Orsk și notează că există o varietate de versiuni pe rețelele de socializare cu privire la motivul pentru care nava este remorcată.

Conform publicației, versiunea probabilă a incidentului este o defecțiune tehnică apărută la sala motoarelor. O posibilă defecţiune a unuia dintre cele două motoare care propulsează nava de desant.

Din câte se pare, la jumătatea lunii decembrie, nava a livrat mai multe vehicule, arme și muniții în Siria. În ultimul an, „Orsk” a mers de cel puțin trei ori în portul sirian Tartus.

Bloggerul turc, Yoruk Isik, care monitorizează traficul navelor prin Bosfor, a publicat fotografiile cu nava de desant Orsk în timp ce aceasta era remorcata de remorcherul militar MB-304, trecând Bosforul pe 3 ianuarie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel