O importantă companie turcească va exporta armament în valoare de peste 100 de milioane de euro

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Firma turcă de produse de apărare Aselsan a încheiat un acord de export în valoare de 110 milioane de euro.

Contractul a fost încheiat cu un client internațional care nu a fost nominalizat iar livrarile de sisteme de apărare vor fi efectuate în perioada 2020-2022, transmite Anadolu care citează un comunicat al companiei.

Aselsan a fost înființată în 1975 pentru a satisface nevoile forțelor armate turce. Este cea mai mare companie de apărare din Turcia și printre primele 100 de companii din domeniul apărării din lume.

Printre sistemele fabricate de companie se numără ZIPKIN și ATILGAN. Acestea au fost livrate mai întâi armatei turcești și apoi armatei olandeze. Aceste sisteme au fost urmate de sistemul VOLKAN dezvoltat pentru tancurile Leopard 1, precum și de sisteme dezvoltate pentru obuzierul FIRTINA.

De asemenea tancul principal de luptă al Turciei, Altay, este echipat cu un sistem de mitraliere controlat de la distanță și generator fabricate de Aselsan.

Citește și: Aselsan își extinde operațiunile în Asia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel