O delegație militară NATO vizitează Kievul pentru prima dată de la începutul invaziei ruse: Pesimiștii nu câștigă războaie. Cu ajutorul nostru, Ucraina poate și va învinge

S.I. Catalin |
Data publicării:
Președintele Comitetului militar al NATO, amiralul Rob Bauer / Foto: NATO
Președintele Comitetului militar al NATO, amiralul Rob Bauer / Foto: NATO

Amiralul olandez Rob Bauer, președintele Comitetului militar al NATO, a vizitat Kievul la 21 martie, fiind prima dată când o delegație militară NATO a vizitat Kievul de la începutul invaziei ruse, în februarie 2022. Bauer a ținut un discurs la Forumul de securitate de la Kiev, în care a declarat că vizita sa "este o dovadă a faptului că NATO și Ucraina sunt mai apropiate ca niciodată".

"Steagul suedez nu va fi singurul steag care va avea culorile albastru și galben de la sediul NATO", a spus Bauer.

Suedia a aderat la NATO la 7 martie, după ce atât Suedia, cât și Finlanda au solicitat aderarea la NATO în 2022, renunțând la politica de nealiniere ca răspuns la agresiunea rusă împotriva Ucrainei.

,,Războiul Rusiei împotriva Ucrainei nu s-a referit niciodată la vreo amenințare reală la adresa securității venită din partea Ucrainei sau a NATO. Acest război este despre faptul că președintele Putin se teme de ceva mult mai puternic decât orice armă fizică de pe pământ: democrația", a precizat președintele Comitetului militar al NATO.

Bauer a avertizat, de asemenea, împotriva pesimismului cu privire la starea războiului, susținând că, deși "este posibil ca lumea să fi fost excesiv de optimistă în 2023, nu ar trebui să facem aceeași greșeală devenind excesiv de pesimiști în 2024".

"Pesimiștii nu câștigă războaie... cu ajutorul nostru, Ucraina poate și va învinge", a argumentat Bauer.

Ucraina a depus o cerere de aderare accelerată la NATO în septembrie 2022, după ce Rusia a revendicat anexarea ilegală a patru regiuni ucrainene. Perspectivele Ucrainei de a adera la Alianță în timp ce războiul pe scară largă este în curs de desfășurare rămân scăzute.

Bauer a declarat reporterilor în ianuarie că civilii din țările NATO ar trebui să fie pregătiți pentru eventualitatea unui război total cu Rusia în următorii 20 de ani.

,,Trebuie să realizăm că nu este un dat că suntem în pace. Și de aceea noi (NATO) ne pregătim pentru un conflict cu Rusia", a adăugat amiralul olandez Rob Bauer.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel