Vehiculul blindat ușor NMS 4x4 al producătorului turc Nurol Makina, prezentat la Bucureşti în cadrul BSDA

Crişan Andreescu |
Data actualizării: | Data publicării:
Vehiculul NMS 4x4, dezvoltat de compania turcă Nurol Makina, în configurație pick-up, este expus în cadrul Black Sea Defense & Aerospace. Foto: Crișan Andreescu.
Vehiculul NMS 4x4, dezvoltat de compania turcă Nurol Makina, în configurație pick-up, este expus în cadrul Black Sea Defense & Aerospace. Foto: Crișan Andreescu.

Vehiculele de luptă dezvoltate de Nurol Makina au fost expuse la ultime trei ediții ale BSDA.

Vehiculul NMS 4x4, cu design ingenios, dezvoltat de compania turcă Nurol Makina, în configurație pick-up, este expus în cadrul Black Sea Defense & Aerospace. NMS 4x4 este cel mai recent vehicul de luptă dezvoltat de Nurol Makina și este deja în serviciu în mai multe țări.

Nivelul ridicat de protecție și mobilitatea sunt caracteristici care definesc NMS 4x4 care este, de asemenea, un vehicul multi-rol ce poate fi utilizat în misiuni de sprijin în luptă, având posibilitatea de a fi dotat cu diferite variante de armament, sau în situații de intervenție rapidă și misiuni de supraveghere.

În cadrul expoziției va fi expus NMS 4x4 în configurație pick-up, insă Nurol Makina poate oferi României o gamă completă de vehicule pentru diferite misiuni ale Forțelor Armate Române, pentru că poate fi configurat în conformitate cu cerințele misiunilor în care vor fi utilizate. Mai mult, compania își arată disponibilitatea de a colabora cu industria de apărare din țara noastră.

Nurol Makina este deschisă unei colaborări depline cu industria românească de apărare, de la cooperarea pentru dezvoltarea de sisteme și subsisteme și chiar dezvoltarea unei linii complete de asamblare a vehiculelor de luptă în România. Parametrul care va determina nivelul cooperării noastre sunt proiecțiile guvernului român. Avem deja numeroase colaborări cu industria românească de apărare și ne dorim să adăugăm noi companii în ecosistemul nostru. De asemenea, suntem deschiși pentru transfer de know-how pentru asamblarea vehiculelor și activități legate de testare”, a declarat Emre Akin, Strategic Planning and Market Development Director, Nurol Makina.

Nurol Makina, în peste 20 de țări


Nurol Makina a livrat deja peste 1.500 de vehicule de luptă în aproape 20 de țări, care sprijină prin fiabilitate și performanță ridicate misiuni extrem de critice, inclusiv misiuni ale NATO și ONU. Performanța vehiculelor Nurol Makina a fost deja dovedită în condiții reale de război. Datorită standardului de conformitate NATO Generic Vehicle Architecture (NGVA), toate vehiculele sunt potrivite pentru o integrare rapidă și extrem de eficientă cu misiunile specifice ale României. Infrastructura NGVA oferă, de asemenea, suport continuu pentru actualizări care vor fi făcute cu ușurință pe parcursul întregului ciclu de viață, estimat la 30 de ani. Deasemenea, caracterul multirol al vehiculelor asigură costuri de asistență integrate mai mici.

“Nevoia de vehicule blindate 4x4 a Armatei României este destul de mare, ceea ce justifică pentru noi un parteneriat pe termen lung. În plus, proximitatea geografică dintre țările noastre permite desfășurarea activităților legate de proiect în timp scurt și la costuri mai mici. Suntem două țări membre NATO și respectăm aceleași cerințele tehnice așteptate de la un vehicul blindat 4x4. Avem expertiză pentru personalizare și transfer de know-how către industria românească de apărare. Nurol Makina este o companie competitivă la nivel internațional în ceea ce privește caracteristicile vehiculelor, prețurile acestora și abordarea orientată către client, a adaugat Emre Akin, Strategic Planning and Market Development Director, Nurol Makina.

Compania Nurol Makina s-a dezvoltat semnificativ în ultimul deceniu, în paralel cu creșterea industriei de apărare din Turcia și a acumulat o expertiză solidă în programe de cooperare internațională și transfer de know-how, având deja mai multe cooperări la nivel internațional.

Nurol Makina face parte din grupul Nurol Holding, cu investiții în diverse domenii de activitate; construcții, minerit, imobiliare, servicii financiare, industria de apărare. Nurol Construction activează în prezent în România fiind implicată în dezvoltarea infrastructurii din tara noastră, tronsonul de Autostradă Brasov-Oradea.


Ce reprezintă  Nurol Makina pe industria de apărare


Nurol Makina ve Sanayi A.Ş, parte din Nurol Holding, este o companie din industria de apărare care funcționează din 1976. Cu peste 40 de ani de experiență industrială și în infrastructură tehnologică, Nurol Makina realizează proiectarea și producția de sisteme pentru vehicule blindate de luptă, transportoare blindate de personal și platforme cu destinație specială în segmentul 4x4. Din suita de vehicule de lupta produse de Nurol Makina, fac parte: Ejder Toma, Ejder Yalcin, Ejder Kunter, Ilgaz și NMS, care au fost livrate în Asia, Europa, Africa și Orientul Mijlociu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel