Numărătoarea inversă: Contraofensiva Ucrainei | George Scutaru, la Obiectiv EuroAtlantic la DefenseRomania

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

DefenseRomania vă invită să urmăriți marți, 25 aprilie 2023, de la ora 10.00, o ediție specială a emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic”.

Invitatul lui Tudor Curtifan din această ediție specială a emisiunii Obiectiv EuroAtlantic este George Scutaru, fost consilier prezidențial pe probleme de securitate națională și CEO-ul reputatului think tank New Strategy Center.

Youtube video image

Tema emisiunii va fi pregătirea intensă a Ucrainei pentru contraofensivă. Va fi analizată și reuniunea Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei care a avut loc la Ramstein în Germania, săptămâna trecută. A fost a 11-a reuniune aliată de la Ramstein de la invadarea brutală și neprovocată a Ucrainei de către Rusia. 

Amintim că după eșecul marii ofensive ruse anunțată în iarna și primăvara acestui an, ucrainenii pregătesc o contraofensivă în încercarea de a debloca situația de pe front.

De la contraofensiva fulminantă a ucrainenilor din toamna anului trecut, frontul s-a stabilizat. 

Rusia, care nu a mai reușit câștiguri importante din vara anului trecut, e blocată în est, unde nu a putut cuceri încă nici orașul Bahmut, în ciuda avansului din jurul citadelei și a pierderilor uriașe pe care Armata rusă și grupul de mercenari Wagner le suferă.

Contraofensiva Ucrainei, care e așteptată primăvara aceasta, ar putea avea loc în următoarele săptămâni odată cu tehnica de luptă trimisă de aliați pe front. Totuși, în cursul acestei luni premierul ucrainean Denis Şmîhal a declarat că Ucraina ia în calcul să-şi amâne până către vară contraofensiva pentru eliberarea teritoriilor sale ocupate de Rusia, pentru a fi sigură că această operaţiune este sută la sută pregătită.

Cât de pregătită e Ucraina și cât de mult poate elibera din teritoriul ei, sunt câteva întrebări la care răspunde George Scutaru, expert în securitate.

Ediția specială a emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic” din 25 aprilie 2023, poate fi urmărită începând cu ora 10:00, atât pe pagina de Facebook DefenseRomania, pe www.DefenseRomania.ro, dar și pe pagina de YouTube, unde vă invităm să apăsați butonul „Subscribe” („Abonează-te”).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel