NSA va șterge mai mult de 685 de milioane de înregistrări telefonice

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Agenția Națională de Securitate (NSA)
Agenția Națională de Securitate (NSA)

Agenția Națională de Securitate (NSA) din SUA ar urma să șteargă sute de milioane de înregistrări telefonice care au fost achiziționate începând cu anul 2015, spunând că "neregulile" au determinat agenția să colecteze înregistrări telefonice neautorizate.

Într-o declarație lansată pe 28 iunie, agenția a declarat că a început să ștergă înregistrările apelurilor (CDR) pe 23 mai pentru a rămâne în concordanță cu valorile lor fundamentale de respectare a legii, responsabilității, integrității și transparenței. Înregistrările au fost obținute în temeiul articolului V din Legea privind supravegherea străinilor (FISA)

"NSA șterge CDR-urile, deoarece acum câteva luni, analiștii NSA au observat nereguli tehnice în unele date primite de la furnizorii de servicii de telecomunicații", a spus agenția. 

Aceste nereguli au determinate, de asemenea, de furnizarea către ANS a unor CDR-uri pe care agenţia nu ar fi trebuit să le primească

Potrivit The Associated Press, agenția șterge mai mult de 685 de milioane de înregistrări telefonice colectate de companiile de telecomunicații din SUA.

"Prin urmare, NSA, în urma consultărilor cu Departamentul de Justiție  și cu biroul directorului de informații naționale, a decis că cel mai corect ar fi să șteargă toate înregistrările apelurilor ", a declarat agenția.

David Kris, fostul oficial de securitate națională al Departamentului de Justiție în timpul administrației Obama, a declarat pentru  The New York Times că anunțul agenției reprezintă un "eșec" al administrației Obama de a implementa în mod corespunzător Legea Privind Libertatea în SUA, o lege de supraveghere adoptată în 2015 care avea menirea de a permite o mai mare transparență și o îmbunătățire a schimbului de informații.

Purtătorul de cuvânt al Agenția de Securitate Națională, Christopher Augustine, nu a fost de acord cu afirmația că programul a eșuat

 "Acesta este un caz în care ANS a stabilit că a existat o problemă și a întreprins proactiv toate demersurile necesare pentru a o remedia", a declarat el pentru Associated Press.

 


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel