Noul tanc T-80BVM ”Arctic” a ajuns sub comanda trupelor Rusiei

Darius Muresan / 14 dec 2019 / 11:11

Rușii au anunțat că au încheiat livrarea către trupe a noii versiuni a tancului T-80 (T-80BVM) 

Modernizarea și livrarea tancurilor T-80BVM a fost anunțată de biroul de presă al companiei Rostec, potrivit celor de la TASS.

Actualizarea aduce îmbunătățiri semnificative tancului. Rușii au îmbunătățit puterea de foc și capacitățile de apărare, dar și mombilitatea tancului, dând astfel echipajului un plus în ceea ce înseamnă controlul.

Un reprezentant al companiei care a operat modernizarea subliniază că T-80BVM dispune de motor cu turbină pe gaz care nu cedează nici măcar la temperaturi extreme, amintind că datorită ”proprietăților sale unice”, T-80-BVM este supranumit tancul ”Arctic”.

Înainte ca tancul să ajungă sub comanda trupelor Rusiei, acesta a fost supus mai multor teste și verificări. Rostec a adăugat că au fost verificate toate sistemele iar testele s-au finalizat cu succes. Au fost testate inclusiv și sistemele de tragere și armamentul.

T-80BVM este o versiune actualizată a T-80BM. Tancul dispune de un tun înbunătățit de 125 mm și un motor modernizat cu turbine pe gaz, ceea ce îi oferă o reducere a consumului. Puterea motorului este de 1.250 CP. Totodată, noul T-80BVM dispune și de comunicații digitale.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy