Noul președinte al Iranului, ultraconservatorul Ebrahim Raisi, optimist în privința ridicării sancțiunilor

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ultraconservatorul Ebrahim Raisi a fost învestit joi de Parlamentul iranian al optulea preşedinte al Republicii Islamice, în cadrul unei ceremonii difuzate în direct de media iraniene, relatează Agerpres, care citează agențiile AFP, EFE şi DPA.

"Mă voi consacra servirii poporului, onoarei ţării, răspândirii religiei şi moralităţii şi susţinerii adevărului şi justiţiei", a depus el jurământul otrivit AFP, care citează televiziunea de stat iraniană.

Ebrahim Raisi a declarat că susţine "orice plan diplomatic" care permite ridicarea sancţiunilor americane care minează economia Iranului.

"Sancţiunile împotriva naţiunii iraniene trebuie ridicate. Vom susţine orice plan diplomatic care va atinge acest obiectiv", a spus el în timpul ceremoniei de învestitură din Parlament.

Odată cu învestirea lui Raisi, toate cele trei ramuri ale guvernării - executivă, legislativă şi judiciară - se află acum în mâinile ultraconservatorilor iranieni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel