Noua navă de patrulare rusească Serghei Kotov a efectuat primele trageri în Marea Neagră

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră a anunțat că, pe 08.12.2021, echipajul navei de patrulare Serghei Kotov a executat primele trageri de artilerie în acvatoriul Mării Negre.

“În timpul ieșirii navei pe mare, echipajul acesteia a executat trageri cu instalația de artilerie AK-176, cu mitralierele navale de calibru mare și cu complexele de aruncătoare de mine antidiversiune DP-65. Anterior, în cadrul testelor de uzină, echipajul, împreună cu echipa de predare a producătorului, a verificat funcționarea practică a sistemelor, dispozitivelor și mecanismelor de la bordul navei, se arată într-un comunicat de presă, preluat de agenția Tass.

După cum au informat reprezentanții Statului major al FRMN, testele de uzină ale navei vor fi continuate în acvatoriul Mării Negre și în cadrul Bazei Navale - Novorossiysk. 

Navele Proiectului 22160 au fost dezvoltate de Biroul Nordic de Proiectare și Construcții din Sankt Petersburg și sunt destinate pentru paza și apărarea zonei economice, precum și pentru îndeplinirea de misiuni de escortă și împotriva pirateriei maritime. De asemenea, acestea pot să desfășoare și activități de căutare-salvare pe mare. În dotarea navelor se află o instalație de artilerie cu calibrul de 57 de milimetri și un complex de rachete antiaeriene. De asemenea, acestea dispun de posibilitatea ambarcării unui elicopter de tip Ka-27PS.

Construcția navei de patrulare Serghei Kotov a fost realizată la Șantierul Naval A.M. Gorki din Zelenodolsk în comun cu constructorii navali din Kerci, începând din 06 mai 2016. Aceasta este a treia navă din producția de serie a Proiectului 22160. În dotarea Bazei Navale - Novorossiysk se află deja trei nave de acest tip: Vasily Bykov (prima navă a proiectului) și Dmitri Rogachev și Pavel Derzhavin (primele două nave din producția de serie). 

Comentariul autorului: Nava de patrulare Serghei Kotov a ieșit pentru prima dată pe mare pentru efectuarea testelor de marș de uzină pe 29.10.2021.

Potrivit planurilor curente ale conducerii Forțelor Navale, nava ar trebui să fie introdusă în dotarea FRMN până la sfârșitul acestui an.

În total, pentru FRMN este planificată construirea a șase nave Proiect 22160. Ultimele două nave de acest tip, Viktor Veliky și Nikolay Sipyagin se află în diverse stadii de finalizare și vor fi predate flotei în 2022 și 2023.

Trebuie precizat faptul că navele din cadrul proiectului sunt purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr. Astfel, nava de patrulare Serghei Kotov va deveni a 17-a platformă purtătoare de astfel de rachete din compunerea FRMN.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel